Els castellers acomiaden la temporada a casa

La colla ha fet l’única actuació completa de l’any a la plaça de la Rotonda acompanyats pels Malfargats de Pallars

L’any 2022 no ha sigut el millor per als Castellers d’Andorra. L’inici va ser complicat, amb una colla que disminuïa a causa de les conseqüències de la pandèmia. Malgrat això, i continuant amb l’esperit de lluita, de refer-se i tornar a muntar, han continuat endavant. Aquest dissabte s’han acomiadat de la temporada a casa, amb l’única actuació completa que s’ha fet al país des de la plaça de la Rotonda. Han estat presents també els Malfargats de Pallars, una colla que estan en formació.

El temps i els ànims han acompanyat els castellers a la plaça de la Rotonda. L’atenció de tots aquells que passaven per allà, molts, tenint en compte que es tracta d’un dissabte a la tarda, també. La colla ha fet una actuació completa, i han portat a la plaça un 3 de 6, un 4 de 6 amb agulla, un pilar de 4 i un pilar amb folre. Ho han fet acompanyats dels Malfargats de Pallars. Es tracta d’una colla que està en formació, que ja ha sol·licitat la seva constitució oficial però se’ls hi demanen diversos requisits, entre ells, haver participat en una actuació completa.

La temporada “no ha sigut una de les millors, ha assenyalat el president dels castellers, Juli Peña. Van perdre massa social i els hi faltaven nens. Aquest darrer punt, però, s’ha pogut solucionar, “n’han acudit molts”. Han volgut acabar-la a casa i per tot el alt, mai millor dit. Han estat treballant molt, han pogut ser-hi a la diada de Tarragona, “que és una plaça que atreu molt”. Però tenien l’objectiu d’actuar al país, i ho han pogut aconseguir.

Aquest dissabte, a més, llençaven una crida perquè tots aquells que tenen la camisa vermella acudissin per fer pinya, “és el que ens dóna seguretat”. Molts d’ells han hagut de deixar la colla per diferents motius, “però guanyar-te la camisa significa que ets casteller per sempre”, ha assegurat Peña. El tancament de temporada, per tant, ha estat “excepcional, sobretot, després de com va començar l’any”.

La colla, però, no para i ja es prepara per al 2023 i tot el que pot portar. Són optimistes, una actitud que no han perdut en cap moment, i esperen recuperar alguns dels membres que s’han hagut d’apartar. “Esperem que sigui com més normal millor”, ha explicat Peña, “i veure més castells al país, que aquest any n’hem vist ben pocs”.

Etiquetes

Comentaris

Trending