El carrer com a abocador

Un tram de l’avinguda Príncep Benlloch d’Encamp ha aparegut aquest matí cobert de tota mena de residus, des de mobles a capses de cartró, llançats ahir al vespre per persones encara sense identificar

Els veïns del Prat Gran d’Encamp han tingut aquest matí una desagradable sorpresa. Un ampli espai de la vorera de l’avinguda Príncep Benlloch, la més propera als contenidors de brossa, ha aparegut envaïda per trastos, mobiliari, roba i estris llançats a terra. Els operaris del comú han hagut de treballar vàries hores per recollir tot el material. Des de la corporació s’ha lamentat l’acte incívic i s’ha recordat que la deixalleria està oberta i que hi ha el servei de recollida de mobles vells.

L’escena era realment dantesca. Un bon tram de l’avinguda, el més proper als contenidors de brossa i reciclatge soterrats que hi ha a la cruïlla entre l’avinguda Príncep Benlloch i el carrer del Solà semblava gairebé un abocador. Hi havia tota mena de material. Des de mobles com ara somiers de llits o matalassos a roba. També revistes i cubells de pintura o capses de cartró. Ocupava ben bé deu metres de llarg de la vorera.  

WhatsApp Image 2020 06 03 at 11.35.16
Treballadors del comú han treballat tot el matí per retirar el material.

Un cop vista l’escena, el comú ha mobilitzat ràpidament els operaris del servei d’higiene. Al llarg de tot el matí, s’ha anat recollint els diferents objectes llançats i s’ha netejat la zona davant l’estupefacció tant dels mateixos treballadors com dels vianants, que no entenien els motius de l’acte absolutament incívic. Alguns dels veïns explicaven que dimecres al vespre van veure com una sèrie de persones anaven deixant els objectes més voluminosos, com ara els matalassos. Llavors van pensar que els posaven perquè els agafés el servei de recollida d’andròmines.

WhatsApp Image 2020 06 03 at 11.35.24
El material ha aparegut llançat a terra.

No era pas així. Des del comú s’ha assegurat a Altaveu que en cap cas el departament d’higiene tenia cap avís per recollir mobles a la zona. Fonts de la corporació han lamentat els fets i han indicat que s’analitzarà si poden ser objecte d’alguna actuació sancionadora, si és que s’aconsegueix identificar els responsables. També han volgut recordar que tant la deixalleria com el servei de recollida de mobles vells ja funcionen amb normalitat i, per tant, en cas de necessitat es pot recórrer a ells i no pas deixar tot aquest material a la via publica.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending