Per Carnaval, contraban

La tradicional representació del Judici dels Contrabandistes s’ha dut a terme aquest migdia a Ordino amb aforament limitat per evitar la propagació de la Covid-19

Des que va esclatar la pandèmia, celebracions com la d’avui han donat força al conjunt de la població del Principat. Han permès gaudir d’una petita pausa, per dir-ho d’alguna manera. Aquest migdia, a la plaça de Prat de Call d’Ordino s’ha representat el tradicional Judici dels Contrabandistes a càrrec de la Coral Casamanya, l’Esbart Valls del Nord, el Grup Artístic d’Ordino i un grup de voluntaris. Així doncs, trabucaires, actors i ballarins han aconseguit que l’acollida, tal com es preveia, hagi estat bona.  

Unes cent persones s’han assegut a l’espai que el comú de la parròquia ha habilitat amb l’objectiu de prevenir els possibles contagis de coronavirus. L’obra ha començat amb un petit diàleg de les dues jutgesses en el qual s’ha aprofitat per bromejar amb el coronavirus i criticar iniciatives com ara el Forfet Natura o el telefèric de Carroi. La gestió de la casa comuna, destacant la “poca compatibilitat” de les urbanitzacions de luxe amb el títol de reserva de la biosfera, també ha estat un tema recurrent.  

L'inici de l'obra

La crítica ha donat pas al començament de la representació en clau d’humor. La història, força coneguda pel públic andorrà, narra la detenció d’uns contrabandistes per part dels carabiners al serrat. Els delinqüents tracten de fugir, però finalment són portats davant la justícia perquè dictin un veredicte en relació amb l’activitat il·legal.  

La cònsol major d’Ordino, Eva Choy ha declarat que “estem molt contents de poder continuar amb la representació malgrat la pandèmia. Enguany hem canviat la ubicació de la plaça Major a Prat de Call per garantir el distanciament i el compliment de les mesures sanitàries i vull destacar que les entrades es van exhaurir de seguida. Estem molt satisfets”.  

L'arribada dels contrabandistes

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending