Buscant el testimoni clau d’una nit de poca pau

El Tribunal de Corts jutja un porter de discoteca acusat d’agredir un client la nit de Nadal del 2017, però el fet que un dels participants en els fets no s’hagi presentat a la vista, en la qual el processat es juga 15 mesos de presó concidionals, ha obligat a ajornar el judici

“És un cas complicat”. Així ho ha definit un dels advocats presents al judici. I tot per un enfrontament entre un porter de discoteca i un client. Aquest segon acusa el primer d’haver-lo agredit mentre que el processat argumenta que va ser, en tot cas, en defensa pròpia. Per demostrar una i altra tesi, toca recórrer a un munt de testimonis -gens fàcil si es té en compte que gairebé han passat cinc anys dels fets (un 24 de desembre gens de pau)-. A banda, l’absència d’un que es considera clau, ha obligat a ajornar la vista.

Els fets, com deien, es remunten als dies previs a Nadal del 2017. L’acusat treballava llavors com a porter d’un local d’oci nocturn on va anar la presumpta víctima. Segons ha explicat el processat, se’l va avisar que aquest estava empipant altres clients i quan va comprovar que així era, es va apropar. “Em vaig interposar per evitar una baralla i l’altre va caure a terra”, ha comentat.

Posteriorment, la víctima va ser expulsada del local. Duia, això sí una ferida al pòmul que va requerir punts de sutura posteriors. Justament, un dels punts que el Tribunal de Corts necessita aclarir és si aquesta lesió se la va fer en la caiguda o prèviament. Per al processat ja la tenia. Per a un altre testimoni que també ha declarat, també. En canvi, altres compareixents, llavors més amics (o fins i tot alguna cosa més) de la víctima, se la va fer en picar a terra.

Pel judici ha passat un nombre elevat de persones. Alguns citats, però, no han acudit, com ara un conegut (i polèmic) empresari de l’oci nocturn. I, tampoc, el nou amb el qual presumptament s’estava discutint la víctima quan va haver d’intervenir el porter. I, davant aquest fet, vàries de les parts presents al judici, entre elles la fiscalia, han sol·licitat al tribunal un ajornament. Calia, entenien, fixar una altra data perquè aquest testimoni clau pugui, llavors sí, comparèixer. I així ho han acceptat els magistrats.

Pel que fa a la pena, la fiscalia considera, en el seu escrit provisional -caldrà veure què passa un cop s’escolti -si es presenta- aquesta persona- considera que el porter hauria comès un delicte de lesions doloses. Segons ha pogut saber Altaveu, se li demana una pena de presó condicional de 15 mesos, a banda de la pertinent indemnització. En tot cas, toca esperar encara unes setmanes per saber el desenllaç. Amb gairebé cinc anys de procediment, potser, ja no ve d’aquí.

Comentaris

Trending