El berenador d’Aixirivall o la capital del botellot

Encara que hi ha al país molts altres punts de reunió de joves per escoltar música i beure alcohol molt sovint de manera indiscriminada, és a Sant Julià on les darreres setmanes hi està havent més concentracions, la darrera de nombrosa la matinada de divendres a dissabte

Els veïns de la carretera de la Rabassa i especialment els que més a tocar d’Aixirivall estan comencen a estar farts de la concentració de joves que tot sovint, moltes matinades, es fan en els boscos d’aquell nucli lauredià. Especialment al tomb del berenador del Coll de la Plana. Encara que hi ha al país molts altres punts de reunió de joves per escoltar música i beure alcohol molt sovint de manera indiscriminada, és a Sant Julià on les darreres setmanes hi està havent més concentracions, la darrera de nombrosa la matinada de divendres a dissabte.

Per molt que el temps sigui amenaçador, o encara que alguna patrulla de la policia o del servei de circulació de Sant Julià rondi la zona, molts joves desafien climatologia i uniformes per seguir fent festa sense cap mena de mania. Aquesta darrera matinada no ha estat el cas. A les 2, més o menys, eren una desena els joves que estaven fent-la petar, sense música ni alcohol, al berenador referit -que en més d’una ocasió acaba sent objecte de les passades de frenades d’aquests consumidors d’alcohol a l’aire lliure- i quan han vist que s’aproximava la policia, han decidit donar per acabada la trobada, recollir els trastets i anar cap a casa.

Hi havia un centenar de joves. Davant les queixes veïnals, van fent cap cap a la zona un parell de patrulles policials. Alguns dels aplegats van decidir que era millor plegar veles. Però van ser els menys. La resta, no. I els agents van decidir que era millor no fer res. Bé, res del tot tampoc. Van anotar matrícules de cotxes estacionats. Una quarantena

Però la matinada de divendres a dissabte, la festa va ser completa. Fins al punt que a 2/4 de 7 del matí alguns veïns de la zona encara es van trobar joves amb signes evidents d’embriaguesa que baixaven a peu del Coll de la Plana. A peu es ventilaven. Els tocava l’aire i intentaven que l’efecte de l’alcohol comencés a baixar. No eren ni un ni dos. Eren uns quants. I entre el bosc i el berenador on hi va haver la reunió, la brossa, les restes del botellot, eren evidents. Són pocs els grups que diuen comprometre’s a netejar el que embruten i després ho acaben fent.

Tornant a la darrera trobada multitudinària d’Aixirivall. Hi havia un centenar de joves. Música i alcohol. Alcohol i música. Davant les queixes veïnals, van fent cap cap a la zona un parell de patrulles policials. Alguns dels aplegats van decidir que era millor plegar veles. Però van ser els menys. La resta va continuar, com si tal cosa. I els agents van decidir que era millor no fer res. Bé, res del tot tampoc. Van anotar matrícules de cotxes estacionats. Una quarantena. Més que menys. Hores d’ara, segons les diverses fonts consultades, no se sap de què serviran aquelles anotacions.

botellot
Una imatge del berenador aquest matí de diumenge.

Les restes de la trobada, l’herència, encara era ben visible aquest matí al berenador. I ara del botellot multitudinari de la matinada de dissabte. Perquè aquesta nit passada, tot i el temor que es repetís la situació, ja s’ha dit, ben poca cosa hi ha hagut. Quan a darrera hora del vespre de dissabte dues patrulles de la policia i una del servei de circulació lauredià van arribar-se a Aixirivall, amb prou feina hi havia mitja dotzena de persones que plegaven de fer una barbacoa. I amb posterioritat, la reunió juvenil de torn ha estat més aviat minsa.

ALTRES RACONS

Amb tot, els veïns de la zona estan cansats després d’un estiu -veurem com comença la tardor- en què Aixirivall ha semblat convertir-se en la capital del botellot. Botellots al Coll de la Plana. I sorolls passats de voltes en molts altres racons. En aquest sentit, i en plena zona urbana, els residents al sempre difícil barri de Ciutat de Valls, a Andorra la Vella, són dels que més farts estan. Allí hi són habituals les batusses domèstiques. I les curses de cotxes a la zona del carrer Gil Torres i adjacents.

Una intervenció policial a Ciutat de Valls.

Relacionat

Els veïns de Ciutat de Valls, farts d'incivisme després d'una altra matinada moguda

Que de curses, de vehicles fent competència entre ells per veure qui va més ràpid, n’hi ha a diversos punts del Principat i són un altre dels mal de caps de molts ciutadans del país. Fa pocs dies que a la carretera de la Comella hi va haver un accident de danys materials. Un vehicle amb tres o quatre ocupants que no van patir cap dany però que es va fotre de cap. Tot apunta que estaven fent curses amb altres cotxes. En fi, un element més per mantenir la ciutadania amb els pèls de punta. I la policia…

Etiquetes

Comentaris

Trending