De la batussa amb l’ex a l’altercat amb la nova parella (de l’ex)

El Tribunal de Corts jutja quatre anys després de succeir una disputa que hi va haver a l’entrada d’un aparcament privat del Forn de Canillo entre dos germans i un tercer home

Quatre anys d’espera i cinc hores llargues de judici després, dos homes es juguen 14 mesos i 28 mesos respectivament de presó, condicional, això sí, per una batussa d’aquelles de ‘macho man’ i de molta més rauxa que seny. El que havia començat com una disputa entre una parella trencada va acabar amb un parabrisa trencat. El del cotxe de la nova parella de l’ex que havia anat a demanar explicacions a l’home amb qui havia conviscut deu anys.

La història es remunta al maig del 2016 en la rampa d’accés a un aparcament privat d’un edifici del Forn de Canillo on vivia la parella que havia partit peres i on s’havia quedat a viure un dels cònjuges, l’home en aquest cas, i on encara hi havia els animals que tenien en règim de custòdia compartida (sic) i algunes de les pertinences de la dona. I va ser quan aquesta va anar a reclamar poder recollir algunes d’aquestes pertinences i anar a veure els gossos que va ser la llenya que va encendre el foc. I ben encès.

Cinc hores llargues de vista per un cas d'aquells on la rauxa va ennuvolar del tot el seny per una qüestió de testosterona, de 'macho man' o qui la té més llarga

I de la disputa més o menys virulenta entre la parella trencada es va passar a una disputa, que és el que es jutjava, entre dos germans i la nova parella de la dona. La clau de volta de tot plegat era quin dels dos germans hauria provocat una lesió en un dit del nou promès de la dona i si aquest darrer va intentar atropellar els germans, i especialment un d’ells, o no. No perquè se l’acusi d’homicidi en grau de temptativa ni res d’això, sinó per unes lesions doloses amb una ‘arma’ capaç de provocar la mort. En fi, una de tantes batusses que s’hauria pogut evitar amb una mica més de seny i força menys testosterona.

En fi, que hi ha qüestions que no semblen presentar discussió per molt que les defenses mirin d’atenuar-les, sobretot, per la tensió del moment. Per exemple, no hi ha dubte que un dels germans, el processat -les actuacions sobre l’altre, el germà petit i suposadament protegit pel gran es van arxivar de manera definitiva sense que ningú exercís l’acció penal en contra seva-, va trencar d’un cop de puny el vidre davanter del vehicle de la nova parella de la seva ex. Li tenia una mena de ràbia d’alt voltatge i, a més, havia lesionat al germà.

La fiscalia ha rebaixat la petició al germà processat en quedar clar que la lesió més greu que se li imputava no la va causar pas ell: li demana 14 mesos de presó condicional per un reguitzell de conductes 

Tampoc sembla que hi hagi dubtes que l’home va amenaçar de mort el rival en la brega. I és que, ho ha reconegut l’advocat, era tal l’odi que en aquell moment sentia per l’adversari que si l’hagués enganxat bé li hauria fet mal de veritat. Però no el va enganxar. La policia el va aturar abans no sense resistir-se al control, un altre dels delictes que se li imputen. En canvi, allò més greu de què se l’acusava, les lesions sofertes pel contrincant, han hagut de quedar en no res en semblar clar que no les hauria pas provocat ell. Com a mínim, no pas la més greu.

Suposadament, aquesta l’hauria causat sense voler el germà petit, testimoni durant la vista, en l’intent de reduir l’altre home. “Ens va ajudar”, ha dit una agent de policia intervinent. Davant tal col·laboració, la fiscalia no podia pas posa llenya al foc. Per tot plegat, el ministeri fa un pack de 14 mesos de presó condicional i una multa de 2.400 euros més el cost de la reparació, que mai no es va fer, del vehicle de l’adversari. La defensa reclama una multa de 250 eurets i anar fent.

Al segon gran protagonista de la història se li sol·liciten 28 mesos de presó condicional per haver causat unes lesions en un suposat intent d'atropellament; "el meu defensat és l'únic agredit", ha recordat l'advocada

En fi, que una rampa d’entrada en un pàrquing, una relació tensa, cotxes en marxa, insults per aquí i per allà… Bé, cotxes en marxa o potser no, perquè tampoc ha quedat del tot clar si el motor estava engegat o aturat. I la nova parella de l’ex del germà gran mirant de protegir-se d’uns suposats cops amb el peu al fre. I heus aquí un altre debat: ¿va ‘caure’ el cotxe sense voler o volent? ¿I després, una vegada donada mitja volta al final de la rampa, hi va haver intent d’atropellament sense que aquesta sigui, s’ha dit ja, del tot l’acusació que es formalitza?

Sia com vulgui, el fiscal sí que acusa l’home, que no és la primera vegada que passa pels tribunals, d’un delicte de lesions doloses fetes amb el vehicle. Per tant, amb un estri que pot suposar un perill evident. I li demana 28 mesos de presó condicional davant una advocada defensora atònita. “El meu defensat, l’únic agredit en tota aquesta història, s’exposa a ser acusat d’un delicte major”, ha dit la lletrada enutjada, tot recordant que el seu client ni tan sols va ser detingut el dia dels fets, i sol·licitant per a l’home que hauria sofert “una agressió en tota regla”, la “lliure absolució”.

Allò que dèiem, testosterona. Hormones. A veure qui la té més llarga. Llarga, almenys, ha estat l’espera. Quatre anys de paciència per cinc hores de banqueta.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending