Barbacoa ‘interruptus’

Els agents de circulació de Canillo es presenten a precintar punts de berenada -a la Coma de Ransol, per exemple- mentre tot un seguit d’usuaris estaven encara coent la carn

L’increment de les temperatures més el fort vent que ha bufat en algunes zones del país, com en el cas de Canillo, han fet que Protecció Civil hagi advertit del risc d’incendi, i de que cal actuar en conseqüència. A més, en el cas del comú canillenc, com que dilluns havien reobert els punts de berenada barbacoes incloses, aquest divendres els han tornat a clausurar. Fins al punt que en algun cas hi ha hagut algun petit conat d’incident entre usuaris i agents de circulació quan aquests s’han presentat a ‘precintar’ algun dels berenadors i diverses persones estaven acabant de coure la xistorra a la barbacoa.

Ha estat el cas, per exemple, d’un berenador a la Coma de Ransol. Passada la 1 del migdia s’hi han plantat els agents amb el seu vehicle. Com que a data d’avui el recinte estava operatiu, diverses famílies hi estaven preparant el dinar. Algunes tenien la carn a la brasa, a la barbacoa. I s’han trobat, com aquell que diu, que han hagut d’interrompre el dinar de manera brusca.

WhatsApp Image 2020 08 21 at 19.05.54
 

Algun urbà hauria actuat amb una mica més de contundència de la deguda. Més quan, segons recordaven alguns dels usuaris, si de bon matí o a darrera hora de la tarda s’hagués precintat la barbacoa no hauria passat res, però a mig fer… la cosa era més complicada. La sang no ha arribat al riu. I tot i que alguna de les persones que pretenien menjar al berenador ha hagut de córrer a apagar les brases amb aigua davant l’advertència dels agents, qui més qui menys ha pogut acabar dinant.

Això sí, amb els urbans posant cons i altres elements perquè quedés clar que les barbacoes ara mateix, les graelles, no es poden emprar per l’alt risc d’incendi. Ara, queda clar que com a punt de berenada o de relax o del que s’escaigui, mentre no s’hi faci foc, els espais, amb les distàncies corresponents, es poden continuar emprant. En les darreres hores també Sant Julià ha tornat a precintar les barbacoes després que les hagués obert.

Comentaris (4)

Trending