El Ball de Santa Anna, recta final d’una Festa Major sense incidents

Escaldes–Engordany tanca quatre dies de celebració marcats per les mesures sanitàries i les limitacions d’hora

Escaldes–Engordany tanca la seva Festa Major aquesta nit amb el castell de focs artificials. El Ball de Santa Anna, precedit per la missa a l’Església de Sant Pere Màrtir, ha donat el tret de sortida a aquesta recta final. La cònsol major, Rosa Gili, ha assegurat que han sigut quatre dies “en què no s’ha enregistrat cap incident destacable”, i ha afirmat que la ciutadania ha sigut molt respectuosa amb les mesures sanitàries i amb les limitacions d’hora.

Tot i que es tracta d’una de les cites més tradicionals d’Escaldes, el format ha tingut poc d’habitual. O que ja està sent-ho, tenint en compte que s’han repetit certes mesures que ja es van fer l’any passat. Els balladors de l’Esbart Santa Anna portaven mascareta, i s’ha tornat a fer una actuació una mica més reduïda, en diferents grups dividits per edats i amb poca gent dalt l’escenari. Les autoritats, aquest any, tampoc han fet la seva actuació, tot i que sí que hi eren presents. El cap de Govern, Xavier Espot, ha afirmat que ha sigut a causa del protocol sanitari, “però esperem que l’any que ve sí que pugui ser”.

La Festa Major d’Escaldes, igual que aquest Ball de Santa Anna, ha sigut el més normal possible dintre de la no-normalitat. “Ha sigut diferent, però malgrat tot s’ha pogut fer, tothom entenem la situació i estem contents d’haver-la portat endavant un any més”, apuntava Gili. Per la seva banda, Espot també s’ha mostrat satisfet, “a poc a poc anem tornant a la normalitat, sempre amb petits canvis, però més o menys hem estat capaços de poder fer la festivitat”.

Les restriccions sanitàries han marcat les Festes Majors de totes les parròquies, amb la cloenda a les 22:30 h i les diferents mesures que han hagut de prendre els comuns amb els diversos actes, sempre amb la incertesa corresponent a la situació actual. Per això, Espot ha explicat que “la decisió consensuada amb els cònsols de les restriccions de les activitats de nit ha permès, en certa manera, que tot plegat estigui molt contingut i la gent d’Andorra ha demostrat tenir un gran civisme”.

Etiquetes

Comentaris

Trending