Art a la tanca

Set murals d’artistes com ara Arnau Orobitg -amb uns espectaculars retrats de Sergi Mas-, Javier Balmaseda o Judit Rodrigo posen color i doten d’interès les planxes metàl·liques que envoltaran durant mesos i mesos l’antic aparcament del Fener, ara en ple desenvolupament urbanístic

Segur que ben aviat sorgirà un nom per aquest ‘nou moviment’ artístic. Decorar la tanca que envolta un gran espai, un terreny en desmunt per ser muntat, al centre d’Andorra la Vella. Dotar de color, de caliu, de vivesa i fins i tot d’interès les planxes metàl·liques que envoltaran durant mesos i mesos l’antic aparcament del Fener, ara en ple desenvolupament urbanístic. Podria ser l’ ‘ar(t)anca’ o art en una tanca.

Set murals de dimensions aproximades de 5 metres per 3,5 s’estan ultimant -n’hi ha un parell o tres d’acabat, dos força avançats, algun en ple disseny i un darrer verge encara- ocupen el tros de tanca que dóna al carrer Maria Pla i que va fins al xamfrà amb el carrer de la Unió, on se situen els cargols de Javier Balmaseda. Sí, l’home que ha representat Andorra en alguna Biennal de Venècia i el que ha d’ajudar a reactivar la parta alta d’Escaldes amb un muntatge emmarcat en el projecte Caldes que algun dia vol acabar de tirar endavant l’equip que lidera Rosa Gili.

Estat actual de la parcel·la.

Relacionat

Hiper Andorra tindrà l’accés principal pel carrer de la Unió quan es traslladi al Fener

Però deixem Escaldes per tornar a Andorra la Vella. Al Bulevard Fener. El que havia estat un gran espai d’estacionament sumat a unes petites botiguetes de planta baixa i tot just una planta -només en queda un restaurant amb els gestors del qual els titulars del terreny no han arribat a cap acord de ‘desallotjament’- s’està ara buidant, i el temps que estarà buidant-se, per tornar a albergar estacionament -en aquest cas soterrani- i un centre comercial, botigues d’un cert nivell…

Els cargols de Balmaseda.
Els cargols de Balmaseda.

Les obres van per llarg, cal dir-ho. I per aplacar la fredor de les planxes metàl·liques que encerclen el solar, Casa Prats, que és així com es denomina la branca de la família Babot que desenvolupa el projecte, ha contactat amb un grup d’artistes per tal que desenvolupin els seus projectes pictòrics. Set murals fets tots a pinzell excepte un. S’ha citat un dels artistes contractats: Javier Balmaseda. Però n’hi ha més. Judit Rodrigo té molt avançat el seu treball. I Xavier Casals (Xavi C.) l’ha acabat. Hi ha tres dels plafons -un encara és blanc del tot, ja s’ha dit- que els firmaran artistes sota la denominació de Mur Al.

I el darrer, que no perquè sigui el darrer és menys important, ans el contrari, el signa Arnau Orobitg. Artista multidisciplinari que ha agafat el pinzell per traçar diversos retrats de Sergi Mas. Impressionen. Sincerament. És el seu homenatge a l’homenatjat Mas. Orobitg s’ha afegit a la commemoració al tomb dels 90+1 del creador laurediano-barceloní. Lauredià potser i prou. Els rostres de Sergi Mas ho diuen tot. I miren cap a la plaça d’aquell espai que havia ocupat l’antiga caserna dels bombers. Art a la tanca. Iniciativa brillant.

Comentaris (1)

Trending