Hiper Andorra tindrà l’accés principal pel carrer de la Unió quan es traslladi al Fener

Les obres a l’espai que fins el 5 d’abril va funcionar com un aparcament a l’aire lliure explotat pel comú d’Andorra la Vella ja són ben visibles

Estat actual de la parcel·la.
Estat actual de la parcel·la. Toni Solanelles

Seran molts mesos d’obres fins que no es vegi fet realitat el projecte que ha redactat l’arquitecte Jordi Batlle. La propietat de l’espai que fins al 5 d’abril va funcionar com un aparcament a l’aire lliure explotat pel comú d’Andorra la Vella ja ha posat en marxa els treballs, que en primer lloc, i una vegada es planti el tancat que evitarà que a peu pla es vegi que s’hi fa a l’interior, comportarà l’excavació de tot l’illa emmarcada entre els carrers de la Unió, Fener, Sant Salvador i na Maria Pla. S’hi han de fer, jugant amb el desnivell, entre tres i quatre plantes soterrànies d’aparcament.

Si no canvien molt les coses, en aquell indret s’hi traslladarà, o aquesta és la concepció actual, l’actual Hiper Andorra. Els propietaris del terreny on està bastit el centre comercial, amb entrada principal per l’avinguda Meritxell, són els mateixos que el de la parcel·la ara ja visiblement en obres. A la zona de Meritxell s’hi volen edificar habitatges d’un cert luxe. D’aquí que la idea, suposadament ja pactada amb els explotadors de l’hipermercat, és enviar aquest cap a la zona del Fener.

Segons fonts coneixedores del projecte que s’ha de desenvolupar a l’espai que fins ara acollia un aparcament, l’entrada principal del futur Hiper serà pel carrer de la Unió, mentre que al vessant del carrer na Maria Pla, on ara hi ha petites botiguetes, hi tindrien a nivell de peu pla en aquell carrer accés tres o quatre locals comercials. El centre comercial inicialment projectat s’ha d’alçar diverses plantes culminades amb una notable terrassa. L’espai de pàrquing projectat hauria de donar cabuda a més de 800 vehicles.

maquina fener
Una màquina excavadora treballant a l'antic aparcament. Toni Solanelles

Inicialment, les obres s’haurien de fer en uns tres anys. Caldrà veure com evolucionen els terminis i les possibles incidències. Ara mateix, els treballs són inicials i aquesta setmana ja hi va haver algun ensurt. Una pala excavadora, rascant el sòl del fins fa poc aparcament, va ‘tallar’ el cable que servia de font d’energia elèctrica i de transport de dades tant al pàrquing Fener 1, ara en desús, com al Fener 2, que segueix funcionant i que a mitja setmana, durant un parell de dies, va haver de deixar sense efecte les barreres. L’avaria ja està ara solucionada.

Comentaris (5)

Trending