‘Aquí Radio Andorra’ apuja el teló

La producció de l’Escena Nacional, que repassa la trajectòria de la històrica emissora, s’estrena aquest vespre al Teatre de les Fontetes, tot i que en un futur s’espera poder-la representar al mateix edifici, ara rehabilitat

La història de Ràdio Andorra puja a l'escenari amb una versió de Juanma Casero que repassa els 40 anys d'història de l'emissora a partir de dos personatges que van estar present al llarg de tota l'existència de la ràdio. La primera representació serà a la Massana, però en queda pendent una a les instal·lacions de la mateixa emissora.

Després de mesos de preparació, quatre setmanes d'assajos i nou versions diferents del guió, Aquí Ràdio Andorra veu la llum al final del túnel amb la seva posada de llarga sobre els escenaris aquest dissabte 9 d'abril al teatre de les Fontetes de la Massana . "Generà curiositat perquè la gent tingui interès a conèixer la veritable història de Ràdio Andorra", explica el seu impulsor, Juanma Casero i és que en l'obra "s'expliquen fites històriques" dels 40 anys d'història del mitjà amb "històries que hem sentit, però que no se sap si són realitat o no".

A partir de dos personatges el Pol, un enginyer tècnic interpretat per Pere Tomàs, i la Concepció, la dona de fer feines interpretada Carol Caubet, s'anirà desgranant la vida de Ràdio Andorra i és que ells "van estar presents des del primer a l'últim dia" en les instal·lacions de l'emissora. En total, seran dos actors i dues actrius els encarregats d'interpretar els 30 personatges que es podran veure al llarg de tota la funció.

Enrere queden mesos d'investigació i l'elecció per part de l'escena Nacional d'Andorra (ENA) i l'Arxiu Nacional com a projecte guanyador del concurs públic. Evidentment, no faltarà la música de l'època, interpretada en directe "per la importància que van tenir en la història de l'emissora" ni a mítica veu de Victòria Zorzano amb aquell històric Aquí Radio Andorra, emisora del Principado de Andorra.

Aquest projecte tindrà continuïtat amb una representació en el mateix edifici de Ràdio Andorra després de l'estiu i portar la història de l'emissora a les escoles gràcies al seu petit format.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending