“Aquest cop he pagat advocat perquè no ho vaig fer”

La fiscalia demana 13 mesos ferms per un home a qui acusa d’haver furtat una caixa enregistradora d’un local en què havia treballat, tot just amb unes imatges de vídeo on ni la policia pot assegurar que sigui ell

Abril del 2019. Durant una matinada, algú entra en un local d’oci de la capital i s’emporta una caixa enregistradora, lògicament amb els diners del seu interior. El fet que la porta no tanqués gaire bé li va facilitar la feina. La policia va sospitar d’un antic treballador al qual es va acaba detenint i que, ara, ha estat jutjat al Tribunal de Corts. Des del primer moment, nega ser l’autor, fet que, però, no es creu la fiscalia, que demana una pena de tretze mesos ferms.

Els fets van tenir lloc el 30 d’abril del 2019. Algú va entrar a l’establiment i es va emportar la caixa. El furt es va veure facilitat pel fet que una de les portes del local no tancava bé, circumstància que el processat va admetre que coneixia de l’època en què havia treballat a aquell negoci. “Li fallava l’alarma i, simplement, s’obria empenyent”, va comentar durant el judici.

A la caixa enregistradora hi havia tot just 157 euros, però el ministeri públic demana una pena ferma força considerable

Un cop denunciat el furt, la policia va començar a investigar. Tenia també les imatges de la càmera de seguretat on es veia un individu accedint al local amb una bossa d’esport. Es va comprovar que entre els antics empleats hi havia l’acusat, que tenia diversos antecedents per fets similars. El van detenir i, finalment, el cas ha arribat a Corts.

El jove va negar durant la vista ser l’autor dels fets. “Des que vaig deixar de treballar, no hi he tornat”, va afirmar. En mirar els fotogrames, va deixar clar que “no sóc jo” el dels fotogrames. En el seu torn de darrera paraula va voler aprofitar per acceptar el seu historial delictiu, a la vegada que remarcava que, en aquesta ocasió, era innocent. “En tots els procediments anteriors, vaig agafar advocat d’ofici perquè sabia que ho havia fet; aquest cop he pagat un perquè no ho vaig fer”, va declarar.

El policia que va declarar a la vista va explicar que hi havia una “semblança física” entre l’autor i el processat. I també el van vincular per la bossa d’esport, ja que “ell jugava a futbol”. Tot i això, va admetre que “no puc assegurar que sigui ell” i, a més, en no aparèixer la caixa registradora, no hi havia empremtes dactilars.

Malgrat això, la fiscalia va continuar insistint en la convicció que l’acusat era culpable. El considera responsable d’un furt amb força amb un botí de tot just 157 euros. Per això, va demanar una pena ferma de 13 mesos de presó. La seva advocada, en canvi, va defensar que o se’l podia condemnar perquè en cap cas hi havia prou proves. “Ni el color del meu representant es pot establir als fotogrames”, va apuntar, a banda de lamentar els “prejudicis” que suposava acusar-lo per haver treballat al local i tenir antecedents.

Comentaris (3)

Trending