Aprenent a gestionar les emocions

Una seixantena de mestres i personal de Naturland fa una formació a través d'activitats a l'aire lliure

Comentaris

Naturland serà la seu, a partir del 2022, de ‘La Granja Andorra Pirineus’,’un centre que té com a objectiu entrenar les competències emocionals de les i els alumnes, siguin nens o adults, mitjançant un mètode amb resultats demostrats científicament, a través d’activitats a l'aire lliure aprofitant el seu alt impacte. Aquest dimecres s'ha fet un tastet amb la participació d'una seixantena de persones, entre educadors i personal de Naturland.

Dividits en grups els participants s'han llançat per la tirolina o han saltat en un llit elàstic. L'objectiu és aprendre a gestionar les emocions treballant en grup. La demanda ha superat les previsions i les 40 places inicials s'han hagut d'ampliar. Cristina Gutiérrez, responsable de la formació i de la Granja de les emocions, ha explicat que després de la pandèmia i el confinament, l'educació emocional és fonamental i en tots els àmbits.

El director de Naturland, Xabier Ajona ha dit que buscaven una nova oferta i que aquest projecte es va creuar en el seu camí. "Volíem un projecte en la vessant educativa i sococultural. Vam veure que el projecte podia encaixar amb nosaltres i que ja tenia vinculació amb el país", Buscaven un possible emplaçament a Andorra i, segons Ajona "va coincidir tot". 

L'objectiu "és preparar la societat per al futur i donar-nos unes altres eines que ens poden ser molt útils com a societat i com a país". La 'Granja de les emocions' ha de ser "no només el projecte del país, també el centre de referència de tot el Pirineu". El primer pas són els centre educatius i per això s'està formant una part de l'equip de professionals de Naturland. Des d'ara i fins a la primavera seguiran aquests cursets per estar a punt per rebre els primers grups d'escoles i de nens.  Posteriorment es rebran famílies, grups d'empreses o esportistes.

La nova oferta permetrà diversificar les propostes i desestacionalitzar Naturland

Per Ajona, la formació als empleats també repercutirà en l'atenció al client. "Ja hem treballat en aquest part d'educació emocional amb tot l'equip fa unes setmanes però la idea és que una part del personal estigui format per enquadrar aquestes activitats perquè ens dona un plus per atendre al client i reaccionar en algunes circumstàncies que puguin sorgir durant el servei", ha indicat Ajona. La gestió de les emocions ha de permetre desestacionalitzar el parc i tenir més visitants. "Ens servirà per tenir més clients en la temporada baixa i se'ns obre una possibilitat de diversificar i de desestacionalitzar. Fins ara estàvem molt focalitzats en un tipus de client i ara anem obrint un ventall de possibilitats".  Una dotzena de treballadors assoliran l'Estadi 1 d'Educador Emocional.

Els participants han assistit a una xerrada per saber regular les emocions

Abans de les activitats, els participants han assistit a una xerrada per entendre la importància i la influència de les emocions a l'hora d'aprendre  però també a l'hora de sentir-se bé, o malament a la vida. La responsable de la formació ha assegurat que "cal tenir recursos interiors com l'autoestima, la fortalesa interior, el treball en equip o la comunicació positiva. Totes aquelles habilitats o competències emocionals per anar per la vida d'una manera positiva, ser feliç i construir en comptes de destruir". Per Cristina Gutiérrez, "hem d'entendre que les emocions són preconscients i que no les podem evitar. No podem evitar, per exemple, la ràbia o la tristesa. L'únic que podem fer és regular-les·

WhatsApp Image 2021 10 27 at 12.35.51 (1)
Participants en una activitat aquest dimecres a Naturland.

Etiquetes

Comentaris

Trending