Aprendre snowboard al gimnàs de l’escola

Grandvalira organitza classes d’iniciació al surf de neu per als nens d’entre 3 i 10 anys amb l’objectiu d’apropar aquest esport als infants

“Mireu, mireu-me tots, sóc Harry Potter”. Crits de diversió i sensació d’estar volant. Els alumnes de tercer de primària de l’Escola Andorrana de Canillo han gaudit aquest dilluns d’una classe d’iniciació a l'snowboard a càrrec del personal de Grandvalira i sense sortir del gimnàs del centre educatiu. L’objectiu? Familiaritzar l’abans possible als estudiants amb aquest esport. Les activitats estan dirigides a nens d’entre 3 i 10 anys, encara que, per ara, només es realitzen al sistema educatiu andorrà i francès.

La iniciativa consta d’uns exercicis en sec per practicar els moviments tècnics que es fan a l’hora de surfejar. És a dir, vindria a ser una mena de cita prèvia abans de l’assaig final a les pistes d’esquí. Des de Grandvalira han explicat que l’snowboard acostuma a agradar molt al jovent, però és un esport que es prova molt tard respecte a l’esquí. Per aquest motiu, i gràcies a les noves possibilitats que ofereix el desenvolupament d’aquesta pràctica, han volgut organitzar aquests tallers esportius.

Els infants han realitzat un circuit de quatre exercicis relacionats amb l’equilibri necessari per surfejar a la neu, els moviments bàsics o les diferents posicions que s’utilitzen per evitar lesions. 

Així doncs, els infants han realitzat un circuit de quatre exercicis relacionats amb l’equilibri necessari per surfejar a la neu, els moviments bàsics o les diferents posicions que s’utilitzen per evitar lesions. Una primera presa de contacte on s’han pogut sentir rialles i l’esclat continu de les petites taules a terra. També s’ha vist alguna caiguda fruit de la intensitat amb la qual s’ha viscut la sessió, però sense cap conseqüència.

La canalla s’ha mostrat participativa i atenta amb les indicacions dels monitors i la iniciativa, amb una duració d’una hora i mitja aproximadament, ha tingut una gran acollida pels infants. De fet, alguns han assegurat que els hi agradaria practicar snowboard a la neu i d’altres, han subratllat que abans necessiten el permís dels seus pares. Abans que res, responsabilitat.

Una de les activitats d'iniciació a l'snowboard

La canalla gaudint de la iniciativa

Comentaris (6)

Trending