Andorra, temps de flors

La capital dona el tret de sortida a un nou esdeveniment que busca atreure turistes i que, de cara a futures edicions, aspira a ampliar-se a la resta de parròquies

Andorra la Vella ha estat conquerida per les flors. I romandrà així fins al dia 12. El nou esdeveniment impulsat des del comú ha viscut aquest divendres la seva inauguració. Al llarg dels pròxims dies, es combinaran espectacles com el que recorria els principals carrers de la capital amb els muntatges amb aquest element com a protagonista. Aquesta “edició zero”, com l’ha volgut anomenar la cònsol major, Conxita Marsol, vol convèncer més gent a sumar-se en anys posteriors. La voluntat, ha remarcat, és que esdevingui una cita “nacional”.

Des del comú s’ha destinat un pressupost important en aquesta primera iniciativa. En total, 100.000 euros. L’objectiu és “crear un reclam per als turistes i a tota la zona comercial”. Això, seguint un recorregut que es pot fer a través de quinze ubicacions decorades amb flors. Entre elles, una incorporada a darrera hora, davant de Govern.

A banda, també estan previstos diferents espectacles. De fet, aquesta tarda ja hi havia uns peculiars dansaires que recorrien els diferents punts embellits amb flors. L’esdeveniment, per cert, s’allargarà deu dies, fins al 12 de juliol.

Serà una mena de prova pilot. De cara a anys posteriors, Marsol ha explicat que la voluntat és avançar-lo en el calendari, a inicis de juny, com a atractiu en una temporada més fluixa en l’àmbit dels visitants. I, també, que no es quedi només a Andorra la Vella. La cònsol ha fet una crida a implicar tan altres parròquies, especialment tot l’eix comercial -clara referència a Escaldes- com als establiments comercials –“botigues, restaurants, bars o hotels”- perquè també hi col·laborin decorant els seus aparadors.

“Les flors són alegres i donen pau i color”, ha explicat la mandatària. A més, ha recordat, marquen “l’arribada del bon temps”. Per això s’ha optat per centrar l’esdeveniment en aquest element que, a més, serveix per embellir els carrers. Entre els elements més destacats hi ha l’estructura metàl·lica permanent que s’ha instal·lat a l’avinguda Meritxell. Allà, en funció de cada època de l’any, s’anirà decorant amb diferents tipus de flors.

Comentaris (2)

Trending