Els afortunats de Meritxell

La situació provocada per la pandèmia limita l'assistència a la missa de dimarts al Santuari, només hi poden assistir deu persones per parròquia i en el cas de Sant Julià es van decidir per sorteig

Comentaris

La pandèmia ha fet que en els diversos actes s'adoptin mesures sanitàries i de distanciament. La celebració de la missa de dimarts al Santuari de Meritxell no és una excepció. Cada parròquia ha disposat de deu invitacions per repartir entre els seus feligresos.  En el cas de l'església de Sant Julià i Sant Germà es va decidir fer un sorteig.,

Durant les misses de la setmana es va informar als assistents que qui volgues anar a l'ofici de Meritxell ho comuniqués al mossèn. En el cas de la parròquia laurediana el número de sol·licitants ha estat superior al d'invitacions per la qual cosa, mossèn Pepe Chisvert va decidir que la fórmula més justa i equitativa seria la d'un sorteig. Va tenir lloc després de la missa de dissabte, a les vuit del vespre.

Una nena va ser la mà innocent que va treure de dins d'una bossa el nom dels afortunats que podran assistir a l'ofici que tindrà lloc amb motiu de la Festa Nacional del 8 de setembre. El sorteig es va seguir amb la lògica expectació per part dels assistents amb alegria per deu d'ells i decepció per la resta. Tots, però, van coincidir que era el sistema més equitatitu. Una dona que es va quedar sense invitació explicava que "trobo millor el sorteig que no el fet d'haver-les repartit a dit perquè aleshores la gent s'hauria queixat de favoritismes".

Abans, el mossèn havia anunciat la presència a Andorra del Representant del Sant Pare, Monsenyor Bernardito C. Auza, que residirà al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell dilluns i dimarts. El primer dia tindrà lloc la presentació de les cartes credencials de diversos ambaixadors i dimarts presidirà la solemne eucarístia que es realitzarà a les 11 h. Aquesta missa serà concelebrada per l'Arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives i els preveres de les Valls d'Andorra. Serà retransmesa per Andorra Televisió.

El Santuari estarà obert tot el dia, des de les set del matí a les dotze de la nit

Tenint en compte que l'aforament és limitat, durant la Diada de Meritxell es faran misses vespertines a totes les esglésies parroquials. El Santuari estarà obert tot el dia, des de les set del matí a les dotze de la nit. Per tant, s’hi podrà pujar sense cap més limitació que el necessari seguiment de les mesures ja habituals de protecció: mascareta, neteja de mans i distància social. Ara bé, al llarg de la jornada s’ha decidit que només tindran lloc dos oficis religiosos. El primer, el dia 7 al vespre, centrat als joves, la vetlla de Santa Maria. El segon, la missa central.

Enguany es compleixen 100 anys des que el síndic general Josep Gresa va iniciar el camí de la coronació de la Verge de Meritxell, convocant les andorranes i els andorrans a contribuir, segons les possibilitats de cadascú, que la corona, formada per joies i almoines, fos un testimoni d'amor a la pàtria. Aquest camí va tenir la seva culminació el 8 de setembre de 1921. El bisbe Justí Guitart va demanar a Roma el juliol del 1921 facultats per procedir a la Coronació canònica de Nostra Senyora de Meritxell, gràcia que li va ser atorgada amb una carta el 18 d'agost d'aquell mateix any.

Els actes de la Festa Nacional es tancaran el dia 20 amb el concert de Meritxell a l'Auditori d'Ordino amb els joves estudiants i els musics professionals de l'ONCA sota el títol 'Innovació i dinamisme'. Un projecte dissenyat especialment per a fomentar el creixement musical, humà i artístic dels joves instrumentistes de corda del país.

 

 

 

Comentaris

Trending