Abans d'entrar, deixeu sortir

El Punt de Trobada ofereix descomptes de fins al 70% en seccions com l’outlet d’esports per rebaixar l'estoc abans de deixar l'edifici

Comentaris

El centre comercial Punt de Trobada afronta la recta final abans de passar a mans del grup Pyrénées. Amb menys empleats a causa d'un ERTO, amb menys clients perquè la gran part acostumen a ser turistes, i amb més ofertes que arriben al 70% a l'outlet d'esports.

La cua a l'entrada d'aquesta secció és el lloc de màxima concentració de gent al centre. A dins s'apilen sabatilles esportives de totes les marques i colors. Tria i remena, a la recerca del model i del número en una mena de 'self-service'. Això sí, amb guants de plàstic i una distància que sovint no es respecta.

Està al tercer pis. Abans, el client ha passat pels anteriors. Per anar de la planta zero a la primera, l'escala mecànica no funciona i està en reparació. Cal anar amb ascensor i per les escales. Aquí hi ha moviment i cartells amb ofertes i promocions. Funcionen poques caixes i hi ha poc personal, però a mida que es puja encara n'hi ha menys. Fins i tot baixa la intensitat de la llum. Al segon pis no hi cap caixa oberta. Les compres d'esports sense descompte s'han de pagar a la caixa de la secció però no hi ha ningú.

La meitat de la plantilla ha patit un ERTO de dos mesos

Trobar un dependent és una odissea. De tant en tant passa algun vigilant de seguretat. El control és estricte, com sempre. Quan el client intenta sortir per on hi ha una caixa és interpel·lat per la caixera amb un contundent: "salga por ahí". L''ahí' és un lloc amb un cartell de sortida sense compra. Donar les gràcies i dir perdó a la caixera és replicat amb una ganyota. A fora, uns obrers esperen que pari de ploure per treballar en unes bastides que hi ha a la façana i poder refer els danys provocats per l'esfondrament de la Portalada. Un guarda de seguretat vetlla perquè els clients es posin els guants.

Més de la meitat de la plantilla ha patit un ERTO de dos mesos, aproximadament uns 180 treballadors sobre 350. Els que continuen a la feina estan preocupats pel seu futur. En un ambient de liquidació, la seva inquietud és saber quines condicions tindran amb els nous llogaters. "Ens han dit que continuarem tots. Ja hem fet entrevistes amb ells però un canvi sempre fa una mica de por", reconeix una empleada. Diu que les ofertes van començar fa mesos i que l'estoc és molt important, especialment en alguns articles com el calçat esportiu, begudes i productes de cosmètica. Un passeig per la tercera planta ratifica la seva opinió perquè hi ha totes les marques i models de sabatilles i de calçat per anar a la muntanya

El centre ha notat l'absència dels turistes espanyols

Al costat hi ha els expositors de productes d'higiene i desodorants. A la quantitat d'estoc hi ha contribuït el fet que des del mes de març no hi ha turistes espanyols que són els principals clients del centre comercial. "Hem tingut seccions tancades dos mesos i mig i això és nota, perquè no s'ha pogut vendre res", explica un treballador. Esperen que es pugui obrir la frontera amb Espanya per facilitar la sortida de l'estoc encara que com afirma, "després d'aquesta crisi és difícil que es pugui liquidar tot. Hi ha molt volum". Una solució seria vendre'l a algú altre perquè el comercialitzés o el gestionés. El Punt de Trobada comença a buidar-se però el nou llogater haurà d'esperar perquè abans d'entrar cal deixar sortir.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending