Virtus Unita Fortior, la força unida és la més forta: la nostra descripció

Comentaris

Fa poc vaig explicar algunes coses sobre l'estrès, el pànic i l'accessibilitat per a fer compres entre altres coses. Avui m'agradaria parlar de la importància de la col·laboració ciutadana per poder desconfinar millor el país i de com ens afectarà. Quants més siguem els que fem les proves més aviat podrem desconfinar-nos totalment. En el meu cas molta gent em diu que se'm veu força bé i no és cert. Estic massa limitat al dia a dia per l'estrès però me la bufa. Porto la mascareta i camino el que puc però no m'és gens fàcil. Imagineu-vos a algú que ja li costa caminar i respirar que hagi d'anar així...Però pel meu bé ho faig així.

Som un país unit i hem de col·laborar entre tots: avisar-nos, protegir-nos i ajudar-nos perquè puguem sortir del desconfinament. I vull creure que aquesta Covid-19 ens farà més andorrans del que érem fins ara

Ara bé, podem estar d'acord o no amb el protocol de salut, Però tot acte porta conseqüències i les haurem d'assumir tots. La col·laboració ciutadana en aquest tema és vital. No val i no s'hauria de repetir però en fi, fer festivals a casa com el meu veí del 3r o no realitzar activitats imprudents com un ciclista, l'altra dia, a casa de la vall, que feia cross. O persones que pensen que el desconfinament és ja puc fer el que vull. Doncs no és això. Si no responem posteriorment podrien haver sancions molt fortes per aquests actes. Per tant cada un sabrà com actuar i assumirà les conseqüències que afectaran les decisions sobre el nostre desconfinament. En part. És bo tenir una mica de por i no prendre-s'ho tot en conya. Això no és un joc de tu sí jo no...s'ha de saber actuar amb precaucions i civisme.

També voldria enviar el missatge a aquells temporers que conviuen en hotels i només fan excursions als llacs que tenim. Us paguem tots els andorrans. Sigueu més cívics que això no és un parc d'atracció. I crec que és indignant que hi hagi centres comercials o supermercats que estiguin acomiadant a empleats amb excuses com...estem en pandèmia o ets temporal.

ciutadans

El civisme i la col·laboració ciutadana és actuar amb consciència i maduresa. Quan surto de casa he de posar-me una jaqueta reflectant ja que no puc caminar per la voravia a la zona ciutat de valls perquè hi ha més de 20 persones esperant per comprar. Cal?

En fi...acabem recordant coses com que l'obertura dels recs no és per ‘botellons’ ni altres activitats sinó perquè podem respirar una mica respectant les normes establertes.

Per acabar qualsevol ciutadà hauria d'avisar d'activitats fora de lloc. Som un país unit i hem de col·laborar entre tots: avisar-nos, protegir-nos i ajudar-nos perquè puguem sortir del desconfinament. I vull creure que aquesta Covid-19 ens farà més andorrans del que érem fins ara.

Etiquetes

Comentaris

Trending