El setembre dels dinosaures

Comentaris

Aquest setembre, l'Álex Ubago o el dilluns dels mesos, promet, i molt. Seran uns dies més estranys que veure un Yorskhire que no bordi com un possés quan passes al seu costat. Securitas Direct fa anuncis a la ràdio amb el tema okupa, Andorra Turisme inicia una campanya amb nom d'equip de Pais de Gal·les de la Lliga Europa, i hi haurà els WhatsApp dels grups de mares i pares que trauran fum quan els fills comencin a perdre mascaretes o la sorpresa quan el nen arribi a casa li treguis la mascareta i no sigui el teu.

 La confusió és fàcil perquè estem visquent com una pel·lícula de Christopher Nolan. Ens pensem que estem al 2020 però de sobte veiem gent enviant burofaxs. No em creuré que Messi marxa del Barça fins que no ho vegi al teletext. I això que la lectura m’està afectant molt, sobretot la de llibres.

Vaig començar amb ‘El vigilant en el camp de sègol’ i aquella habitació que feia olor a Vicks Vaporub i que em va fer tornar a la infància, i vaig acabar amb ‘Arbol de Humo’ on en plena guerra del Vietnam i en un lloc perdut a la selva tres soldats van a una guingueta i demanen una cervesa San Miguel, com solen fer molts cicloturistes però a Espanya i en el segle XXI. He arribat a pensar que els grups de ciclistes que hi ha fent l’aperitiu a les terrasses al migdia no són reals i són gent disfressada, amb bicicletes de plàstic que posen els amos del bars per donar un ambient festiu.

Aquesta pandèmia amb nom de cooperativa vinícola de Cariñena s’està fent dura sobretot per aquells que no han viscut quan la gent imitava a Chiquito de la Calzada, Mecano estava de moda, o el Barça presentaba com a grans reforços Félix i Tarrés. Per acabar-ho d’adobar no afluixen els que, amb Don Diablo, Super Superman al capdavant, neguen l’evidència, i s’han tret al mateix temps la mascareta i el seny. O aquells que la porten i és ‘vintage’. És a dir la mateixa des de l’inici de la pandemia.

Només millorarien les coses si tornés a sortir a la televisió Mariano Rajoy intentant pronunciar ‘Espacio Schengen’ en una roda de premsa en directe. Cada cop sembla més complicat que es compleixi allò tan sobat que d’aquesta pandèmia sortirem millors. Els dinosaures també van pensar que després del meteorit serien millors dinosaures.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending