Per una revetlla per a tothom

silvia ferrer removebg preview

Sílvia Ferrer

Consellera general del Grup Parlamentari Liberal

Comentaris

La Revetlla de Sant Joan dona lloc a múltiples activitats. Una de les més seguides i amb més tradició com bé és sabut és la pirotècnia. Els darrers anys i amb l’evolució de la venda de petards de categories superiors – els F1 són els de menys càrrega i els F3 els de més –  trobem que els efectes col·laterals de l’explosió pirotècnica han augmentat. Més enllà de la molèstia sonora que causa o de la brutícia que deixen en l’espai públic, els petards generen nervis i angoixes als nostres animals de companyia. Especialment els gossos, que per l’agudesa de la seva oïda, més potent que la dels humans, són més sensibles a determinats sons. Aquests pateixen innumerables ensurts durant una nit que s’allarga fins hores intempestives sense cap mirament.

“Encara que moltes persones pensaran que només és una nit a l’any, crec fermament que hem de defensar la solidaritat per fer revetlles més cíviques que no generin un impacte tan negatiu en el nostre entorn i així aconseguir una nit de Sant Joan on podem trobar l’equilibri”

Els que tenim gossos en la nostra vida ens preocupa la seva sensibilitat i encara més quan reaccionen atemorits. Quants hem vist com després d’escoltar l’explosió d’un petard s’amagaven sota el llit o es refugiaven dins de la banyera. Si bé és cert que hi ha tècniques per calmar-los quan s’apropen a nosaltres tremolant, buscant refugi i escalf, la solució ha d’anar més enllà.

Recentment algunes ciutats han prohibit l’explosió de petards de categoria F3 al nucli urbà i carrers amb un alt nombre d’habitatges. Reduir la proliferació dels artefactes de més pes a les zones més poblades complementa altres mesures preventives com abaixar les persianes, tancar finestres o posar música relaxant.

Encara que moltes persones pensaran que només és una nit a l’any i que haurien de ser hores suportables, crec fermament que hem de defensar la solidaritat per fer revetlles més cíviques que no generin un impacte tan negatiu en el nostre entorn i així aconseguir una nit de Sant Joan on podem trobar l’equilibri. Seria convenient acotar l’ús de la pirotècnia durant la revetlla per tal de respectar les persones que en facin un ús recreatiu i el descans de la resta de veïns.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending