Patinets elèctrics sí, patinets elèctrics no

Maria Angels Aché opinio

Maria Àngels Aché Feliu

Consellera General del Grup Parlamentari de Concòrdia

Comentaris

Dijous passat el comú de Sant Julià de Lòria inaugurava una prova pilot de patinets elèctrics.

A primera vista, el projecte sona interessant i fins i tot pot semblar divertit però si ens parem a analitzar la qüestió, la cosa es complica i les opinions es polaritzen ràpidament.

Els vehicles de mobilitat personal (VMP) estan, avui en dia, en plena expansió perquè donen als seus usuaris la llibertat de desplaçar-se d’un lloc a un altre amb certa facilitat i amb avantatges pràctics que altres vehicles motoritzats no poden oferir. Des del punt de vist ecològic, el patinet elèctric també seria beneficiós en quant a reduir la petjada de carboni que tant afecta el medi ambient.

Des de la minoria comunal de Desperta Laurèdia vam defensar la necessitat de tenir una legislació que reguli la circulació dels vehicles de mobilitat personal abans de posar en pràctica la prova pilot aquest mes de desembre

Tot i així, des de la minoria comunal de Desperta Laurèdia vam defensar la necessitat de tenir una legislació que reguli la circulació dels VMP abans de posar en pràctica la prova pilot aquest mes de desembre. El perill que suposa el seu ús sense normatives clares és evident i pensem que és imprescindible que cada usuari conegui escrupolosament per on ha de circular, a quina velocitat pot anar, l’edat mínima per conduir un patinet d’aquestes característiques així com les proteccions individuals adequades que ha de portar.

A més a més del perill que suposa per a l’usuari el fet de no tenir regulat l’ús dels vehicles de transport personal també genera problemes de convivència amb la resta dels usuaris de les vies, voreres i carreteres. Per al moment es confia plenament en que cada conductor de patinet elèctric sigui respectuós de les normes de circulació simplement recomanades però què passarà en cas que un usuari en faci un ús incívic o circuli per llocs inadequats? S’han previst sancions? Qui les farà respectar sense un marc legislatiu clar?

Per aquestes raons, els consellers de la minoria comunal emplacem el comú per a que vetlli per a la bona convivència i garanteixi la seguretat de la via pública.

Comentaris (8)

Trending