El joc de les 10 errades

Eusebi Nomen

Eusebi Nomen Calvet

Doctor en Ciències empresarials, enginyer agrícola i ex-conseller general

Comentaris

Atès que la situació del país és prou trista per avorrir-vos amb articles de reflexió sobre els disbarats que ens envolten, em permeto proposar-los un joc. El joc de les 10 errades al voltant de l’escut oficial d’Andorra que figura a les plaques de matrícula dels nostres vehicles. Els proposo identificar 10 errades encara que soc ben conscient que depenent de com les agrupin en poden identificar bastantes més.

Per un costat mostro una fotografia de la placa del meu vehicle. Com que les plaques varien al llarg del temps, aquesta és concretament del principi de la lletra L. Les anteriors presenten errades similars.Per l’altre costat, mostro la imatge del llibre de normes de reproducció gràfica de l’escut oficial d’Andorra editat per Govern i que pot revisar a la web oficial de Govern sota l’etiqueta Identitat Institucional.

escuts
A l'esquerra, l'escut de la matrícula del cotxe de l'articulista; a la dreta, l'escut oficial que figura al llibre de normes.

Val a dir que el Reglament de les plaques de matrícula sempre ha establert clarament que al costat esquerra superior de la matrícula hi ha de figurar l’escut nacional  del Principat d’Andorra. També val a dir que el Reglament d’execució de la Llei sobre la utilització dels Signes d’Estat estableix clarament que tota autorització per a la fabricació o comercialització de l’escut nacional d’Andorra queda subjecta a la condició que la reproducció de l’escut nacional ha de complir estrictament les normes del Llibre de normes de reproducció de l’escut editat pel Govern.

Publicarem demà la llista d’errades contingudes a l’escut de les nostres matrícules. Si vol participar en aquest joc, endavant, posi un comentari amb la llista de les errades que vostè hi veu. També pot expressar el seu sentiment en constatar que l’Automòbil Club d’Andorra i Govern sembla que desconeguin quin és el nostre escut oficial i ens obliguen a anar pel món mostrant un escut que no és el d’Andorra.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending