Els pactes del polvoró

Comentaris

Això és un bon embolic. Entre festes i celebracions ja no sé a quin dia estem. En tenim per davant 366, que aquest és un any de traspàs i ens ho hem de cruspir tot durant les festes: els pactes comunals del polvoró per saber qui serà conseller de què i a Espanya la investidura del tortell amb fava ciutadana inclosa. Tot sigui per la governabilitat de les parròquies o dels veïns del sud. O dels pactes d’Estat com el de l’acord d’associació amb Europa, de casa meva i de la comunitat.

L'inquilí del 5è 1a m'ha demanat una mesa de negociació. Que no puc seguir aplicant polítiques repressores com posar la màquina de rentar a les deu de la nit perquè l'impedeixo desenvolupar-se plenament com a individu. Que parlem amb un diàleg obert i fluid. Hi estic disposat perquè no vull que es converteixi en un d'aquests que es fan autofotos davant d'un camp de concentració o en un 'youtuber'. O en articulista d'opinió, com em recorda sempre el veí del 3r 1a. Un que tampoc no perd l'ocasió de ficar-se amb la meva feina. Amics per sempre. O amb amics així no em calen enemics.

En canvi, per negociar amb el de la botiga d'animals de sota hauré de buscar el suport de la meva dona i de la meva filla per tenir majoria. Ho faré abans que cada dia es formin cues de gossos a la vorera perquè es volen fer la placa 'My Family'. No ells, sinó els seus amos. I ocupin tota la vorera barrant el pas dels vianants. El propietari de la botiga és un home tranquil i que parla d'una manera tan pausada que sembla que estigui recitant les taules de la Llei, com Moisès al capdamunt de la muntanya.

Abans de negociar amb ell, m'hauré de preparar a consciència per no semblar Florinda Chico a l'Actor's Studio encara que sempre puc aprendre d'algunes coalicions electorals de les comunals. Les presentades com candidatures d'interès comunal no són res més que unes unions temporals d'interessos (UTI'S). A veure qui és el primer que es carrega l'acord i tira per la via unilateral. Perquè en aquests temps la sinceritat està tan sobrevalorada com un tataki de tonyina.

Comentaris

Trending