Política

Gallardo afirma que la taxa d'atur és la més baixa dels darrers deu anys

Segons el departament d'Estadística han augmentat un 16,9% els aturats al juny respecte a l'any passat

Vista parcial de la sala del Consell General durant la sessió d'aquest dijous.. B. N.
Vista parcial de la sala del Consell General durant la sessió d'aquest dijous. | B. N.

B. N.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha afirmat aquest dijous durant la sessió de control al Govern al Consell General que la taxa d'atur se situa en els nivells més baixos dels darrers deu anys (un 2,1% en el primer trimestre de l’any pel 2,3% del mateix període del 2018) i ha volgut destacar que una cosa és la dada de la taxa d'atur i l’altra, la xifra de persones inscrites al Servei d'Ocupació, tant a la recerca d'una feina com per una millora.

Durant el matí, el departament d’Estadística penjava les dades de l’atur corresponents al mes de juny, segons les quals,  a finals de mes hi havia inscrites al Servei d’Ocupació 443 persones en recerca de feina, és a dir, un 6,3% menys respecte del mes de maig però un 16,9% més que el mateix mes de l’any anterior. A la tarda, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, responia en la sessió de control al Govern la pregunta del president del grup parlamentari liberal Ferran Costa sobre les xifres de l'atur.

Gallardo ha afirmat que la taxa d'atur se situa en els nivells més baixos dels darrers deu anys (un 2,1% en el primer trimestre de l’any front el 2,3% del mateix període del 2018). La clau de volta de tot plegat és que mentre el ministre parla de taxa, l'oposició ho fa d'inscrits al Servei d'Ocupació. Per Gallardo no cal barrejar peres amb pomes, encara que totes dues siguin fruites. Segons ell cal diferenciar entre taxa d'atur i persones inscrites al Servei d'Ocupació que poden estar buscant feina o que volen millorar. Per Gallardo, l'augment d'inscrits es deu a les millores que s'han dut a terme.

Des del PS, però, li han fet esment a les dades d'Estadística. Els socialdemòcrates parlen d'augment, Gallardo de millores, i Naudi, de Ciutadans Compromesos, de titulars alarmistes dels diaris. Sembla un embolic tot i que tan de la taxa com dels inscrits a Ocupació en queda constància a la pàgina web estadistica.ad.  La taxa és publica trimestralment, i al final de cada document hi figura la data de la propera entrega. El mateix passa amb els inscrits al Servei d'Ocupació.  Aquí. la propera publicació serà el 14 d'agost.

De les altres preguntes al Govern destaca que aquest pagarà el 21 % de la remodelació de l'església parroquial de Sant Julià de Lòria, Des del PS, Susanna Vela ha advertit que la decisió no entra en el que seria subvencions per a millores i conservació del patrimoni. Per això, ha demanat si “es dotarà el Govern d’un mecanisme per front a aquestes actuacions”.

D'altra banda, a finals d'any, segons el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, se sabrà el destí del terreny on hi havia d'anar The Cloud i que tot apunta a que acollirà els serveis comercials d'Andorra Telecom. Abans de la sessió de control, s'ha aprovat el projecte de llei de modificació de la llei del Codi de procediment civil.

 

 

Comentaris

El Tamarro
5.

Quina sort de tenir un ministre miracle, en no mes quatre dies te solucionat el problema.
Que no fara en quatre anys....

  • 2
  • 0
Toni
4.

La jaqueta de ministre Deu venir acompañada d'unes ulleres, que Li permiten veure i interpretar les xifres d'una altra manera. Darrera la tasa d'atur hi han persones, i casas una d'elles te un problema. No ens podrem al•legrar find que no n'hi hagin cap.

  • 5
  • 0
Pere
3.

"ANDORRA CONNECTION".

  • 3
  • 0
La pasta mana
2.
A veure, a veure...resulta que aquest noi, ara ministre, es passa 8 anys criticant el tema i ara, miraculosament, des que ell és ministre s'ha arreglat !! A veure noi, si baixa l'atur és perquè la gent quan no te feina MARXA d'ANDORRA perque no poden ni menjar, ni viure, nires de res. Si baixa l'atur noi, és perque la gent no CONFIA amb el SERVEI d'OCUPACIO i no s'hi inscriu, per tant el núm d'inscrits no serveix de res. Anem apanyats amb aquest ministrillo y su equipo de historiadores, comptadores y alguna otra que ni carrera tiene pero que allí está la tia vete tú a saber porqué.. Quins fixatges!! ... com no els canviin ràpid aquests 4LA aquest govern no res farà!
  • 11
  • 0
lo que tu diguis ministre i jo que m'he hu crec
1.

aquest senyor no vol dir la veritat i si un 17 per cent mes que fa un any es baix ,doncs no se com mira els numeros i aixo que no surten els de veritat que esta amagats i camuflats ,pais sense crea feina i molt menys estable tot temporal i mal pagat

  • 7
  • 0

Comenta aquest article