La tecnologia guanya la batalla a les joguines en la campanya de Nadal

[PODCAST][A FONS] Els comerciants consultats asseguren que cada vegada més els nens perden l’interès per la joguina física abans. L’amenaça d’Amazon és un altre dels problemes de la botiga petita.

Un expositor de 'joguines tradicionals'.
Un expositor de 'joguines tradicionals'. Toni Solanelles

La botiga de joguines tradicional, que només ven joguines, cada vegada ho té més difícil per sobreviure. Les grans superfícies comercials els fan la competència per les festes de Nadal, però la gran amenaça és una altra: Amazon i el comerç en línia. D'això i de la gestió de les emocions dels més petits en parlem aquesta setmana en el pòdcast de l'Altaveu a Fons.

 

 

Listen on Amazon Music Listen on Podcast Addict Listen on Spotify Listen on Google Podcasts Listen on Apple Podcasts

El Basar Valira és un dels pocs comerços especialitzats que resisteix i ho fa gràcies a l'experiència i la diversificació de tipus de joguines. També perquè part dels espais que ocupa són de propietat i no ha de pagar lloguer. Si no, assegura la Paquita Pozuelo, que "difícilment resistiríem".

Que la gent compri més per internet i menys a les botigues no és l'únic repte que han de fer front. També ho és que els nens cada vegada juguen menys o si més no es cansen abans de les joguines i busquen pantalles, electrònica i tecnologia.

És per això que les grans superfícies amb multiproducte cada vegada aposten més per les novetats i complements en aquest sector. Edgar Martínez, director d'Epizen, explica que en el seu cas la zona més visitada no són els lineals de joguines sinó la botiga especialitzada en electrònica on el gaming té un espai privilegiat.

El Nadal és la festa de les compres però també de les emocions. I els més petits, amb tants regals, sovint es desborden. La psicòloga Ariadna Alonso i la coach de família i escola Noemí Garcia de Marina assenyalen que aquest també és un moment per aprendre a posar límits als fills i acompanyar-los en les emocions i de vegades decepcions.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending