Inconscients digitals

[Podcast] [a Fons] Treballem connectats amb xarxes, des de la feina, des de casa, des del mòbil. Interactuem per les xarxes socials o els serveis de missatgeria com whatsapp, comprem on line, ens informem on line, lliguem on line. Però, ens protegim on line?

En qualsevol connexió cal tenir en compte la ciberseguretat.
En qualsevol connexió cal tenir en compte la ciberseguretat.

Una de les principals portes d’entrada dels hackers a un sistema són els seus usuaris. És a dir que quan una empresa rep un atac de ransomware segurament l’escletxa per poder entrar l’ha obert inconscientment un dels seus treballadors. El phishing n’és un altre exemple.

 

Listen on Spotify Listen on Google Podcasts Listen on Amazon Music Listen on Apple Podcasts

Si nosaltres com usuaris del sistema informàtic en el lloc de treball som la baula més dèbil, què ens fa pensar que les nostres fotografies desades al núvol, les nostres dades personals que cada dia compartim a les xarxes socials i aplicacions, les converses que mantenim mentre estem connectats a un wifi obert, estan segures?

Des del grup de delictes tecnològics de la Policia, l’Agència Nacional de Ciberseguretat i una empresa especialitzada en consultoria digital ens alerten dels perills en aquest episodi de l’Altaveu a Fons. La ciberdelinqüència s'ha professionalitzat i ja no només interessa atacar grans empreses. De fet, el 60% dels atacs els reben PIMES. També els usuaris particulars som objectius dels hackers, ja que les nostres dades personals es cotitzen al mercat negre, perquè poden servir per suplantar identitats i perpetrar altres delictes com les estafes. Per això també caldria que tots tinguéssim més cura a l'hora de facilitar determinades informacions o permetre les aplicacions dels mòbils accedir a tota la informació del nostre dispositiu per tal de protegir millor les nostres dades personals.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending