COEX: els guardians de les carreteres

[Podcast][a Fons] Unes 30 persones formen part de l'equip de viabilitat d'hivern del COEX. Entre elles hi ha el Josep Terrones que fa 23 anys que passa els hiverns netejant les carreteres amb una llevaneu. Ell és el protagonista de l'episodi d'aquesta setmana de l'Altaveu a Fons

Una màquina del COEX retirant neu.
Una màquina del COEX retirant neu. COEX

Josep Terrones fa 23 anys que treballa, els hiverns, conduint una llevaneu pel COEX. Des de la base del Port d'Envalira vetlla per mantenir el port net sempre que sigui possible. Es coneix les carreteres com el palmell de la mà, però això no impedeix que de tant en tant hi hagi ensurts com l'allau de l'any passat a Soldeu.

 

Listen on Podcast Addict Listen on Spotify Listen on Apple Podcasts Listen on Amazon Music Listen on Google Podcasts

Les inclemències del temps, però no és qui els ho posa més difícil. Les complicacions sempre arriben per les imprudències de la gent que circula sense equipaments o que s'atura a qualsevol lloc a posar cadenes.

Terrones també explica que durant aquests 23 anys ha vist com canviava el temps: "la neu ara és molt més humida i no cau com ho feia abans".

El responsable del COEX, David Palmitjavia, també detalla els mitjans dels quals disposa el servei i explica la importància de mantenir nivells d'exigència alts. En tot cas, per a la viabilitat hivernal, no només compten amb el personal propi sinó que també és important la coordinació amb els comuns i algunes empreses privades.

El personal del COEX, preparat per a l'hivern.

Relacionat

El COEX es marca “el repte” de mantenir obert a l’hivern el coll d’Ordino

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending