Lluïsa Hurtado Presidenta de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí

"Andorra és un país solidari"

Lluïsa Hurtado es des de fa set anys la presidenta de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps). És una dona activa i que dedica molt temps a la solidaritat. Treballa al comú d'Escaldes-Engordany i viu a Andorra la Vella.

Lluïsa Hurtado, presidenta de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí.
Lluïsa Hurtado, presidenta de l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí.

Comentaris

Perquè sorgeix 'Creuem fronteres'?

Va sorgir quan es va suspendre el projecte ' Vacances en pau', durant el qual nens del poble sahrauí gaudien de dos mesos de vacances al Principat, per estar amb famílies d'acollida i tornaven carregats de material. Fa dos anys que no poden venir al Principat. Vaig fer la proposta per a dur a terme una recollida de material, de vehicles, de medicaments i de coses que podien ser necessàries,travessar la frontera i marxar des d'Andorra fins als camps de refugiats. És el primer cop que es fa una cosa així. S'havien fet caravanes però no marxant d'Andorra. Els camions es quedaven a Alacant i des d'Andorra no s'havia fet mai això d'arribar per carretera fins allà. Ens va fer il·lusió, es va proposar en junta i es va aprovar. Hem tirat endavant i ha sortit molt bé. Considerem que és un tema que val la pena continuar.

Vau marxar el mes d'abril amb 15 persones i 4.000 quilos d'aliments.

I sis vehicles que s'han quedat als campaments. És a dir, s'ha fet una donació de l'ajuda humanitària i dels vehicles.

Un dels projectes que teniu és repetir aquesta caravana però no pas durant l'estiu.

A l'estiu no s'hi pot anar. És insuportable. A l'abril és una bona època. Fins i tot si hi vas amb família d'acollida. Dels que vam viatjar amb caravana tres persones van fer aquest viatge amb famílies d’acollida allà perquè havien tingut nens aquí i van demanar poder estar amb la canalla allà una setmana. Es pot anar als campaments amb famílies però sense el recorregut que vols. Has d’anar amb un representant d’allà per a poder-te bellugar. Hi arribes amb escorta militar. No et pots moure als campaments com ho fas per aquí. La logística és important i que t’acompanyi algú qualificat i que tingui passaport diplomàtic. Poder anar a visitar els hospitals i fer un recorregut. La idea és poder realitzar aquest viatge humanitari cada dos anys i esperem poder disposar primer d'un local, de vehicles i també de períodes de recollida de material.

Quines seran les properes activitats que teniu programades?.

Per donar a conèixer el projecte s'organitzarà una exposició de fotos a l'illa Carlemany que mostra la realitat dels camps i que es podrà veure des del dia 16 fins al 20 d'octubre, i a més, el dia 19 d'octubre s'estrenarà a les 12 hores als cinemes de l'Illa Carlemany el documental ' Creuem Fronteres'.

Amb tot això queda demostrat que Andorra és un país solidari.

És veritat que Andorra és un país solidari. Tenim gent solidària i tenim empreses solidàries. Som un país solidari.  Estem molt agraïts i sense les aportacions de la gent d’aquí no hauriaestat possible. Esperem que en el proper tinguem el mateix suport del poble andorrà.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending