Pere Cervós Arquitecte

"La remodelació de la Rotonda són tres projectes en un"

Pere Cervós Cardona, nascut el 9 de desembre del 1961, va ser ministre d'Educació, Joventut i Esports durant el govern de Marc Forné. Va ser conseller general i secretari de Sindicatura. Viu a Andorra la Vella on té el despatx d'aquitectura i d'interiorisme.

Pere Cervós.
Pere Cervós.

Comentaris

-Amb els precedents de fonts de colors al riu, creu que s'ha parlat molt d'aquest tema després de la seva proposta?

La veritat és que el projecte del govern del Toni Martí, el desconec. La nostra és una proposta per uns dies concrets. En les bases del concurs es deia que s'havia de reforçar la zona de la Rotonda, fer paral·lelament una proposta per portar turistes i tenir un lligam amb el riu. Andorra la Vella vol tenir un centre més modern i penso que és una bona acció. És un centre que vol potenciar l'eix del riu fins a la Dama de Gel i fins a carrer Prat de la Creu. La idea és potenciar el passeig perquè s'hi puguin fer coses com petites fires o presentacions.

-De la Rotonda a la Dama de Gel hi ha tot un ampli espai.

Podriem dir entre cometes que és "una autopista" i hem de donar seguretat als vianants. Pensem que el carrer doctor Mitjavila pot créixer molt cap al riu. Ja s'estan creant molts llocs de restauració o bars. O recuperar el tema ribera. Són tres projectes en un i es podria completar amb un atractiu que és aquest de fer pujar l'aigua. Hi hauria un brollador, un joc de llums, aq.uest tema musical i seria puntual perquè entenem que el riu és un riu de muntanya.

-És un complement?

Si. I volem que sigui un complement important. Qualsevol cosa que es faci allà té atractiu perquè pensem, amb el Ricard, que tenim un fons molt maco. El pont de París et dona un relleu. Podria ser un punt emblemàtic.

-Després de guanyar el concurs, ara heu de redactar el projecte.

Tenim tres mesos per redactar l'avantprojecte i dos mesos més pel projecte definitiu. Els mesos de setembre o d'octubre començaran les obres. És tornar a donar al riu la imatge de riu de ribera. A Prat de la Creu veus que és un mur i intentarem que tingui vegetació. Hi ha una zona on el fons és de formigó. Allà s'hi haurà de fer una altra actuació.

-És un projecte sostenible?

Sí. És una de les coses per a les quals hem apostat.

Comentaris (2)

Trending