Ildefons Lima Futbolista i un dels impulsors de Gol Solidari

"Ens han comprat coses des de Dubai fins a Miami"

Ildefons Lima va nèixer el desembre de 1979, a Barcelona. El futbol ha estat, és i serà sempre la seva gran passió. La seva trajectòria és llarga i inclou equips com l'FC Andorra, l'Espanyol B, el Sant Andreu, el Ionikos, Las Palmas, Rayo Vallecano o el Triestina, entre altres. Les darreres temporades ha militat a la lliga nacional, al Santa Coloma i l'Inter Escaldes, on als seus 40 anys encara juga.

Lima, a la dreta, amb Juli Sánchez, l'altre impulsor de Gol Soldiari.
Lima, a la dreta, amb Juli Sánchez, l'altre impulsor de Gol Soldiari.

El confinament ha deixat Ildefons Lima sense poder jugar a futbol, però no ha volgut quedar-se quiet a casa. Aprofitant Gol Solidari, la iniciativa creada conjuntament amb el seu amic i també jugador Juli Sánchez, han volgut treballar de forma activa per recollir fons per ajudar a la lluita contra el coronavirus. Per ara, ja han pogut aportar 9.000 euros gràcies a les subhastes de material esportiu realitzades des de la seva pàgina web.

Gol Solidari fa temps que existeix, però us heu mostrat molt i molt actius aquests dies....

La vam crear l’any passat. Sóc col·leccionista de samarretes. Un malalt; tinc de gairebé totes les seleccions del món. Li vaig dir al Juli de muntar alguna cosa per aprofitar aquest material per recaptar diners per ajudar a nens a Andorra. Fins ara, havíem col·laborat amb Assanca, amb Autea, Aina, amb els Special Olimpics... Al principi, només eren material de futbol però s’han anat afegint molts esports. No costa gaire donar alguna cosa i això serveixi per ajudar gent.

Quantes subhastes heu fet fins ara?

Aquest diumenge hem posat a concurs la samarreta de Mata signada per ell. Serà la número 100. Vam començar amb tranquil·litat, però li he donat més canya arran de la crisi del coronavirus. Volem recaptar diners no només per ara, sinó perquè de cara al futur hi haurà moltes més problemàtiques.

"Lagent s'ha motivat més perquè veu que els diners van contra el coronavirus"

Quants diners heu aportat al fons solidari?

Des que vam començar fa un mes i llarg, uns 9.000 euros. I divendres que ve superarem els 10.000.

La gent és més activa ara a les subhastes?

Sí, s’ha motivat més perquè veu que els diners van contra el coronavirus. Ens han comprat coses des de Dubai fins a Miami. A part d’Andorra, Espanya, Anglaterra o Dinamarca. Ajuda que tinguem material de molts esportistes.

Quina ha estat la peça estrella?

Les botes de Griezmann. Les hi vaig demanar per l’associació quan van venir a jugar contra nosaltres i me les va donar. Vam aconseguir gairebé 800 euros.

Teniu més material en reserva?

Déu n’hi do les samarretes que tenim encara. Ara fem dues subhastes diàries, una al matí i una a la tarda. Tenim per fer unes altres cent fins que ens tornin arribar, perquè això s’ha parat amb el coronavirus.

128 partits ja amb la selecció... i per quants més?

Em van donar el Guinness fa poc. De moment em trobo bé. No sé com arrencaré quan tornem. A ho millor, com una carreta vella... però la intenció era fer una altra fase més i la Nations Cup. Si faig això, m’aniria als 42 anys. Sempre he dit que quan em vegi malament, plego; però per ara em sento bé.

"És una animalada el que ha aconseguit els darrers anys la selecció; si som una família, si anem tots a una, tots evolucionem"

Com has vist l’evolució de la selecció?

Jo vaig debutar en el segon partit oficial, a Estònia. Ara ha evolucionat molt. Qualsevol nano que arriba a l’absoluta té experiència internacional amb les categories inferiors. El futbol també ha evolucionat molt, tens més informació de tot. Jugues contra Estònia i saps tot de qualsevol jugador. També es té més cura per l’alimentació.

I amb bons resultats els darrers anys...

És una animalada el que hem aconseguit. Sempre dic que hem de ser una família; si anem tots a una, tots evolucionem. Ara tothom salta al camp i sap el que ha de fer, hi ha bona cohesió i això fa que funcioni, però hem d’estar amb les alarmes enceses perquè en qualsevol moment arriba una selecció més potent i et pot demostrar que ets Andorra.

Pot afectar la crisi del coronavirus a aquest bon moment?

Home... Si ja els costarà preparar les coses a les seleccions importants, imagina’t a nosaltres, però som un bon grup i crec que ens en sortirem.

Jo vull jugar, acabar la lliga i guanyar-la al camp; però quan estigui tot en condicions. Ara, no estem preparats per tornar"

Creus que es reprendrà la lliga nacional?

Jo vull jugar, acabar la lliga i guanyar-la al terreny de joc;  però quan estigui tot en condicions i hi hagi la garantia que no hi haurà cap problema. Ara no estem preparats, si veus els protocols d’altres països. A Andorra no hi ha condicions perquè som una lliga amateur. Tant de bo en pocs dies canviï, però ara mateix, com a persona, ho veig complicat. Per exemple, tots juguem i entrenem a la Borda Mateu.

L’Associació de Futbolistes ha guanya protagonisme les darreres setmanes...

La vam crear amb 2016. Fa molts anys que estic afiliat a l’AFE i vaig pensar que era una bona idea. Els darrers dies hem fet més de 150 afiliats i hem tingut moltes consultes perquè molts clubs han deixat de pagar. Hem informat del que havíem de fer. És una cosa normal que existeix a tots els països. No som ni pro ni contra ningú, és una associació necessària per l’evolució del futbol a qualsevol.

Com a jugador de l’Inter d’Escaldes, com ha rebut la mort d’un jugador del cadet en l’incendi de l’avinguda Carlemany?

Son coses que, més enllà que sigui de l’Inter o de qualsevol altre club, sabem molt greu. Una noi tan jove... En la situació actual, encara ens ha xafat més. Es una desgràcia no per l’Inter, sinó per tot el futbol nacional.

 

Comentaris (1)

Trending