El comú d'Ordino amplia 10 anys més la concessió d'Arcalís

La decisió es pren per compensar les pèrdues que va registrar el camp de neu durant les dues temporades d'hivern que van tenir restriccions per la pandèmia

Instal·lacions d'Ordino-Arcalís.
Instal·lacions d'Ordino-Arcalís. Ordino-Arcalis

Secnoa, la societat gestora d'Ordino Arcalís i de la qual Saetde n'és accionista majoritari, va demanar ampliar 10 anys la seva concessió del camp de neu per pal·liar les pèrdues registrades durant els dos hiverns en què les restriccions per la Covid-19 havien perjudicat el negoci. Ara el comú, en sessió de consell, li ha donat per unanimitat el vistiplau.

 

Ski Andorra va encarregar una auditoria a l'empresa Deloitte per valorar les pèrdues de les estacions d'esquí del país arran de la pandèmia i com es podrien compensar. La solució implicava ampliar els anys de concessió. Una ampliació que el Govern va limitar per llei com a màxim en el 20% del total.

Aquest 20% s'ha traduït a Ordino Arcalís en 10 anys més d'explotació del camp de neu per part de Secnoa. La concessió va ser atorgada pel comú d'Ordino el maig del 2018 i per 50 anys, és a dir, fins al 2068. Amb el canvi aprovat aquest dijous el contracte passa a expirar el 2078.

L'acord ha estat aprovat tant per la majoria com per la minoria. No obstant així, el conseller X'Ordino, Enric Dolsa, ha fet notar que la compensació li semblava exagerada. Per la seva banda, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha assenyalat que l'auditoria de Deloitte indicava que la compensació pels dos exercicis de pèrdues a causa de la Covid-19 havia d'anar més enllà dels 10 anys, però no ha volgut especificar.

L'opció d'ampliar concessions també existeix per la resta de dominis esquiables del país, però a Pal-Arinsal ja es va fer una ampliació el 2020, abans de tenir l'informe i la llei del pressupost del Govern pel 2022 que preveia aquesta possibilitat però amb límits. A Encamp, Saetde està pendent d'aconseguir més anys d'explotació per altres vies.

Comentaris (4)

Trending