Els ramaders del país esperen vendre mil safates setmanals de carn d’Andorra

Els productors carnis del segell de qualitat nacional posen en marxa un nou format de venda, ara en barquetes sostenibles, per mirar d’apropar-se a un ventall de clientela més àmplia

Comentaris

L'empleada d'un centre comercial reposant de safates una nevera.
L'empleada d'un centre comercial reposant de safates una nevera. ALTAVEU MÈDIA

Ramaders d’Andorra es fixa l’objectiu de vendre mil safates setmanals -amb cinquanta referències diferents- de productes emmarcats en el projecte de carn de qualitat del país. Així ho ha exposat el gerent de l’empresa, Gerard Martínez, en la presentació dels nous envasos, de les barquetes sostenibles amb les quals els ramaders i productors carnis del país volen acostar-se a un públic distint d’aquell al qual ja arriben i mirar d’ampliar així la clientela.

Per ara són tres els centres comercials que ofereixen les barquetes sostenibles amb que es presenten els productes de Ramaders d’Andorra. Segons la ministra d’Agricultura, Sílvia Calvó, el nou format “respon també al nou estil de vida del consumidor, perquè la trobarem a lliure servei. L'apropem al consumidor i amb un consum més ampli”. Tant Martínez com Calvó han ressaltat el valor de l’envàs. “Volem posar en relleu la traçabilitat del producte. Amb la lectura del QR, el consumidor coneixerà tota la informació sobre de la carn i sabrà de quina explotació agrícola prové aquesta carn, per tant, màxima traçabilitat responent segurament al que ens demanen els clients de cada vegada tenir més informació de l’aliment”, ha assegurat la ministra.

“La rebuda del client ha estat positiva. Hem estat fent un seguiment amb les primeres barquetes que vam treure a la venda i la veritat és que han tingut bona acollida, s'han venut força bé”

El gerent de Ramaders d’Andorra ha remarcat que “hem fet una etiqueta on aparegui el màxim d’informació, amb un codi QR vinculat a la web de Ramaders d’Andorra on podem veure la fitxa de control de l’animal. on ha nascut, on s’ha criat, quin dia s’ha posat a l’engreix, quin dia s’ha portat a l’escorxador, etc. Tan important és la qualitat de la carn, com poder donar la traçabilitat i informació al consumidor i confiança, que és el que es busca en aquest aspecte la traçabilitat”. Martínez ha explicat que fa tres setmanes que els nous formats estan en marxa i que tot i ser només tres supermercats els que ofereixen els productes, la resposta està sent bona.

El director comercial del Centre Comercial Sant Eloi, Raül Calvo, ha reconegut que “la rebuda del client ha estat positiva. Hem estat fent un seguiment amb les primeres barquetes que vam treure a la venda i la veritat és que han tingut bona acollida, s'han venut força bé. El client que no té temps a vegades d'estar-se a l'aparador per ser atès personalment, que busca la compra ràpida, ja que és molt afí a buscar aquest tipus d'embalatges i l'aprofita plenament”. La ministra ha explicat que "de moment són tres supermercats que tenen aquestes barquetes. Esperem que es vagi ampliant. Tenim un llarg ventall de clients que en principi estan estudiant de forma molt favorable incorporar aquestes safates en els seus establiments.”

EL PREU

El gerent de Ramaders d’Andorra també ha fet incidència a la qüestió del preu. En aquest sentit, Gerard Martínez ha explicat que “nosaltres tenim un preu de venda que és igual per tothom. Ramaders d’Andorra ha de treballar molt per la qualitat, no podem entrar en una guerra de preus perquè seria inviable lluitar amb altres operadors, nosaltres lluitem per la qualitat. Nosaltres ho venem al mateix preu a tothom i cada centre comercial fixa el seu marge. Afinem molt la comanda. Servim dilluns per dimecres i dimecres per divendres, així garantim d’aprofitar el màxim de cada animal i que no tinguem un rebuig alimentari”. Sílvia Calvó, que ha deixat clar que “no oblidem la carnisseria tradicional”, ha dit que el nou envasat també “és una manera de posar en valor la feina dels nostres ramaders sabent que aquí valoritzem el màxim de carn, augmentem també el seu marge, i per tant, una manera de posar en valor com sempre està fent Ramaders d'Andorra, la feina dels ramaders dia a dia”.

Comentaris (5)

Trending