Ramaders d’Andorra comercialitza 20.000 barquetes de carn des de l’agost de l’any passat

El preu es manté malgrat l'augment dels costos de producció i el producte ha arribat als menjadors de l'Escola andorrana acompanyat per un projecte pedagògic

Comentaris

Carn a l'escorxador nacional.
Carn a l'escorxador nacional. BRU NOYA

Carn d'Andorra ha distribuït des de l'agost de l'any passat, 20.000 barquetes de carn a 30 restaurants i 20 carnisseries a més dels menjadors de l'Escola andorrana. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó ha explicat que "la gestió millora cada vegada més".

Calvó ha afegit que malgrat l'augment dels costos de producció es mantindrà el preu de venda perquè no repercuteixi en l'economia de les famílies. La ministra ha destacat l'inici del projecte a l'escola i que vagi acompanyat per un projecte educatiu sobre la importància de les explotacions ramaderes a Andorra.

El gerent de Ramaders d'Andorra, Gerard Martínez ha explicat en relació a les 20.000 barquetes venudes que el primer objectiu és estabilitzar aquesta xifra tot i no descartar un augment "però sempre mantenint la qualitat del producte. Anirà pujant però sense desvirtuar el producte. Les obres que s'han fet a l'escorxador ens donen un plus". L'any passat es van sacrificar a l'escorxador nacional 800 vedells, 50 vaques, 24 pollins i uns 500 corders. Actualment es fan 16 vedells, unes tres o quatre vaques i una desena de corders. A l'estiu la xifra augmenta pel que fa als vedells i als corders.

A Ramaders d'Andorra hi ha una seixantena de socis entre la carn de vedella, la del poltre, la de xai i de la cabrit. A la carn de boví hi ha una quarentena de socis "tot i que sempre hi ha una mica de moviment per la gent que es jubila o que plega però el nombre de caps de bestiar es manté perquè les grans explotacions acaben per absorbir les més petites". L'escorxador sacrifica divendres i dilluns i la resta de dies es fa el repartiment i la neteja.

Etiquetes

Comentaris

Trending