Productes agrícoles i artesans d’Andorra ‘es mostren’ en una fira a Occitània

A Saint Gaudens, en un certamen que es fa cada tres anys, s’hi exposen diversos productes alimentaris i artesanals que es produeixen al país, com ara la carn de boví, oví i equí; mels; els productes cosmètics a base d’herbes naturals; la ratafia i els productes tèxtils

Comentaris

Una part de la mostra de productes andorrans.
Una part de la mostra de productes andorrans. SFGA

Els productors del país englobats sota la marca Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra participen al saló ‘Les Pyrénéennes 2021’, a Occitània, en una fira que es fa cada tres anys. Al certamen s’hi exposen diversos productes alimentaris i artesanals que es produeixen al país, com ara la carn de boví, oví i equí que es produeix sota els segells de carn de qualitat controlada d’Andorra i la IGP Carn d’Andorra; mels; els productes cosmètics a base d’herbes naturals; la ratafia i els productes tèxtils que s’elaboren a partir de la llana que s’obté quan es fa la xulla de les ovelles andorranes.

El secretari d’Estat de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha visitat aquest dissabte els productors locals que participen per primera vegada a la fira agrària i ramadera ‘Les Pyrénéennes’ que se celebra a la vila de Saint Gaudens des d’aquest dijous 16 de setembre i fins el diumenge 19. Els productors locals, adherits a la marca Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra, estan acompanyats a la fira per part del departament d’Agricultura i reben el suport d’Andorra Turisme. Rossell ha destacat que la fira permet que “els productors andorrans actuïn com a ambaixadors turístics d’Andorra donant a conèixer, encara més l’oferta alimentària, de natura, cultura, lleure i allotjament turístic al país”.

FiraFrança
Els productors amb representants del ministeri d'Agricultura.

La fira agrària i ramadera, que se celebra cada tres anys, és la més important del sud de França i atreu un important volum de visitants d’arreu del territori francès. Durant l’esdeveniment té lloc el concurs nacional de les races de bestiar boví Blonde d’Aquitaine i Gasconne des Pyrénées. La participació dels productors andorrans s’ha dut a terme en el marc de les accions previstes al diàleg de cooperació franco-andorrà establert entre el Govern i la Regió d’Occitània per impulsar l’economia verda i la sostenibilitat. A més, la fira també permet donar valor als productes artesans del país, línia estratègica marcada pel ministeri.

Etiquetes

Comentaris

Trending