Els ajuts a l'agricultura potencien els productes de qualitat i les pràctiques mediambientals

En relació amb els darrers set anys, l’import de les subvencions de Govern i els comuns se situa lleugerament per sota de la mitjana del període 2014-2020

Treballs en un camp de cultiu.
Treballs en un camp de cultiu. ARXIU

L’ajut al foment de la producció de productes de qualitat controlada ha augmentat el 2020 el +6,7% (+21 milers d’euros), l’ajut al foment de pràctiques agràries específiques adequades per al manteniment del medi natural el +25,6% (+5 milers d’euros), l’ajut al foment del dall dels prats el +2,% (+ 7,8 milers d’euros) i l’ajut al foment de les pràctiques ramaderes tradicionals el +0,5% (+9,1 milers d’euros) respecte el 2019. En el global, però, el total d’ajuts públics al sector de l’agricultura de les administracions és de 2.460 milers d’euros amb un descens del -1,8% respecte a l’any anterior.

El Govern i els comuns han apostat clarament pels productes de qualitat i pel medi natural segons les dades que ha facilitat aquest dijous el departament d'Estadística. Això és degut a les baixades en l’ajut al foment de la recerca i del desenvolupament i l’ajut al foment de plans de millora i a la formació que per aquest 2020 ja que no es va rebre cap petició. Les transferències dels comuns a l’activitat agrícola i ramadera ha disminuït un -16,9% respecte a l’any anterior.

En relació amb els darrers set anys, l’import dels ajuts se situa lleugerament per sota de la mitjana del període 2014-2020 i suposa el 18% del valor afegit brut generat pel mateix sector. Respecte al Producte Interior Brut (PIB) nominal, els ajuts públics al sector de l’agricultura comporten el 0,1%. Cal recordar que el PIB nominal és el valor a preus de mercat de la producció de béns i serveis finals produïts en un país durant un any.

L’ajut al foment de la producció de productes de qualitat controlada s'emmarca en la política del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat que encapçala Sílvia Calvó així com altres projectes com ara el de carn de qualitat d'Andorra o el dall de prats i tot el que estigui relacionat amb l'ecologia i la sostenibilitat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending