Els ajuts a l'agricultura potencien els productes de qualitat i les pràctiques mediambientals

En relació amb els darrers set anys, l’import de les subvencions de Govern i els comuns se situa lleugerament per sota de la mitjana del període 2014-2020

Comentaris

Treballs en un camp de cultiu.
Treballs en un camp de cultiu. ARXIU

L’ajut al foment de la producció de productes de qualitat controlada ha augmentat el 2020 el +6,7% (+21 milers d’euros), l’ajut al foment de pràctiques agràries específiques adequades per al manteniment del medi natural el +25,6% (+5 milers d’euros), l’ajut al foment del dall dels prats el +2,% (+ 7,8 milers d’euros) i l’ajut al foment de les pràctiques ramaderes tradicionals el +0,5% (+9,1 milers d’euros) respecte el 2019. En el global, però, el total d’ajuts públics al sector de l’agricultura de les administracions és de 2.460 milers d’euros amb un descens del -1,8% respecte a l’any anterior.

El Govern i els comuns han apostat clarament pels productes de qualitat i pel medi natural segons les dades que ha facilitat aquest dijous el departament d'Estadística. Això és degut a les baixades en l’ajut al foment de la recerca i del desenvolupament i l’ajut al foment de plans de millora i a la formació que per aquest 2020 ja que no es va rebre cap petició. Les transferències dels comuns a l’activitat agrícola i ramadera ha disminuït un -16,9% respecte a l’any anterior.

En relació amb els darrers set anys, l’import dels ajuts se situa lleugerament per sota de la mitjana del període 2014-2020 i suposa el 18% del valor afegit brut generat pel mateix sector. Respecte al Producte Interior Brut (PIB) nominal, els ajuts públics al sector de l’agricultura comporten el 0,1%. Cal recordar que el PIB nominal és el valor a preus de mercat de la producció de béns i serveis finals produïts en un país durant un any.

L’ajut al foment de la producció de productes de qualitat controlada s'emmarca en la política del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat que encapçala Sílvia Calvó així com altres projectes com ara el de carn de qualitat d'Andorra o el dall de prats i tot el que estigui relacionat amb l'ecologia i la sostenibilitat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending