Agricultura no pot determinar què va causar la mort d’un grup d’ovelles a Canillo

Els experts del departament consideren que les remugants que van aparèixer mortes a la zona del riu de Manegor, a Incles, hauria pogut haver estat víctimes tant de l’acció d’un animal salvatge com dels fenòmens meteorològics haguts aquell dia

Algunes de les ovelles mortes a Incles.
Algunes de les ovelles mortes a Incles.

El departament d’Agricultura ha tancat definitivament l’expedient obert per la mort de catorze ovelles el 29 d’agost a la zona del riu de Manegor, a Incles, a la parròquia de Canillo, sense poder determinar què va causar la seva mort. Malgrat que els propietaris del ramat del qual formaven part les remugants mortes donaven per fet que havia estat l’acció d’algun gos que s’hauria tornat salvatge, des del ministeri no s’ha pogut arribar a aquestes conclusions tant contundent. Ni molt menys.

Segons fonts oficials del departament, la mort de les bèsties, de les quals com a molt tres presentaven algun tipus de lesió superficial, tant hauria pogut haver estat causada per l’acció d’algun animal salvatge -descartat l’ós, això sí- com hauria pogut ser generat pels fenòmens meteorològics, amb una important presència d’aparell elèctric, que hi va haver la matinada en què el ramat s’hauria esgarriat. És clar que la gran majoria d’ovelles van morir de l’ofec provocat per l’estrès viscut arran d’allò que hagués causat el dany extern a les remugants que presentaven lesions.

Algunes de les ovelles mortes a Incles.

Relacionat

Agricultura investiga la mort de catorze ovelles a Incles per l’atac de gossos

El que sí que és clar és que Agricultura va autoritzar els propietaris de les ovelles a ‘abandonar’ el bestiar allí on havia mort. Donat el fet que es tracta d’un lloc de difícil accés i que hauria estat molt costós poder retirar els animals, es va permetre -no és el primer cas ni serà l’últim- que els animals quedessin allí i, segurament, esdevinguessin menjar per a d’altres bèsties, especialment, per exemple, voltors, seguint així la cadena tròfica.

Etiquetes

Comentaris

Trending