Agricultura investiga la mort de catorze ovelles a Incles per l’atac de gossos

Tant els banders com els propietaris del ramat donen per fet que el bestiar, que era a la zona del riu del Manegor, no ha estat atacat per cap ós

Algunes de les ovelles mortes a Incles.
Algunes de les ovelles mortes a Incles.

El departament d’Agricultura investiga la mort de catorze ovelles a Incles, que haurien estat víctimes de l’atac d’un o més gossos. Els banders, que han rebut la trucada dels propietaris del ramat aquest matí després que el pastor que les guia descobrís la mortaldat, descarten totalment que hagi estat un os l’origen de les lesions -a base de mossegades- que han sofert tres dels remugants. Les altres companyes haurien mort, segons fonts del departament, per asfíxia arran de l’estrès provocat per la situació.

Les ovelles afectades formarien part d’un grup molt més gran que uneix el bestiar de diverses cases no només de Canillo, sinó també del propietari d’alguna altra parròquia. Durant el dia pasturen lliurament per la muntanya i de nit el pastor fa un tancat on toqui. Aquesta nit passada, segons algunes fonts, haurien estat en una zona propera al riu del Manegor. Més enllà de les ovelles mortes, n’hi haurien d’altres que s’haurien esgarriat. El pastor i alguns dels propietaris haurien estat bona part del dia ocupant-se de la situació.

Un dels elements que porta a pensar que en cap cas hauria estat un os i sí un gos -o més d’un- el causant de l’atac és la tipologia de les lesions que haurien sofert els animals que presentaven mossegades. Alhora, i a diferència del que hauria fet de ben segur un plantígrad en el cas que hagués estat aquest l’autor de l’atac, no sembla almenys aparentment que s’hagin cruspit cap de les ovelles mortes, ni parcialment ni, menys encara, totalment.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending