Agricultura investiga la mort aparentment per causes naturals d’un poni a Naturland

El parc feia dos anys que havia ‘jubilat’ l’animal perquè estava malalt i era molt gran i dona per fet que el decés seria producte d’una combinació de tot plegat

El poni mort fa dos anys que se'l va retirar de la vida activa.
El poni mort fa dos anys que se'l va retirar de la vida activa. ARXIU

El departament d’Agricultura investiga la mort, aparentment per causes naturals, d’un poni de Naturland que ja no feia activa, segons fonts del parc, i que des de fa un parell d’anys se l’havia ‘jubilat’ atès que estava malalt i ja no se’l podia fer servir per activitats que no fos com si d’un animal de granja es tractés. Naturland considera que no hi ha dubte que l’edat i la malaltia serien les causes de la defunció.

Però seguint els protocols establerts i com que se’l va localitzar durant el cap de setmana mort, es van activar els responsables d’Agricultura que, juntament amb un pèrit independent, van fer les analítiques corresponents. Segons les fonts del departament governamental consultades, encara no es disposa ni tan sols de l’informe preliminar, però tot apunta a causes naturals. No obstant, s’han enviat mostres de l’animal a un laboratori estranger especialitzat en la matèria.

Les fonts de Naturland consultades han explicat que en altres ocasions o altres propietaris, de ben segur, una vegada es va constatar la malaltia de l’animal haurien optat per sacrificar-lo. “Al parc se l’ha volgut cuidar fins al final i deixar-lo com un animal més de granja, retirant-lo de qualsevol activitat que requereix interacció amb el visitant”, han explicat les fonts, que han garantit que fins al darrer moment l’animal ha campat al seu aire.

Des de Naturland s’ha restat qualsevol transcendència i credibilitat a fonts animalistes que lamenten les condicions amb què es tenen els animals al parc, més encara en èpoques on es funciona a mig gas o que el recinte està pràcticament tancat i en què, asseguren, la cura dels animals no és la que escauria. Res d’això s’avala, però, des del parc lauredià, que ha viscut un dels seus millors hiverns i ara ja està a punt per afrontar el que hauria de ser un bon estiu.

Comentaris (3)

Trending