Vives lamenta que “les pensions són precàries pel nivell de vida que tenim a Andorra”

L’arquebisbe i Copríncep fa la visita pastoral a Canillo i alerta sobre el perill que hi hagi qui especuli amb l’excusa de buscar una suposada solució per a la qüestió de l’habitatge

-
-
L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, considera que “les pensions són precàries pel nivell de vida que tenim a Andorra”. Vives creu justament que les pensions i l’accés a l’habitatge, amb la problemàtica dels lloguers, són dues de les principals preocupacions que presenta el país, amb un 13% de la població en risc de pobresa malgrat l’alt nivell de vida que aparentment hi ha al Principat.

Vives, que està convençut que les institucions seran sensibles a les dues qüestions i hi miraran de posar remei, també va demanar la contribució de tothom per mirar de resoldre les principals dificultats que viu el país. Alhora, però, va advertir del risc que sota el paraigua o el pretext de voler resoldre la qüestió de l’habitatge hi hagi qui en vulgui treure profit i opti per l’especulació, un fet que va lamentar i retreure.

L’arquebisbe va fer aquestes consideracions en l’inici de la visita pastoral a Canillo, que ja el va portar per diversos veïnats de la parròquia, començant per Soldeu. La visita és va començar un dia ben marcat en el calendari litúrgic com el de Tots Sants. Per aquest motiu, en aquesta jornada, la benedicció dels difunts, ja fos en les diverses esglésies on el religiós va fer cap, o també en els cementiris -com el de Soldeu o Mereig-, van tenir molt simbolisme.

Diverses autoritats parroquials, encapçalades pels cònsols, Josep Mandicó i David Palmitjavila, i d’altres consellers comunals i generals, van acompanyar en diferents moments Joan-Enric Vives, que va acabar la seva primera jornada de visita a la plaça Montaup tot participant en la castanyada popular organitzada. Com no podia ser d’una altra manera, no hi van faltar els caps de llista de les dues candidatures que es presenten als comicis comunals: Francesc Camp per DA i Albert Torres per Objectiu Comú.

Comentaris (4)

Trending