Vint segons sense llum… ¿què passaria si no tinguéssim energia elèctrica?

Una avaria a l’exterior de l’ETR de Ransol causa un tall global del fluid que s’ha restablert tot seguit i que a on més problemes ha causat és als serveis d’Andorra Telecom

-
-

Una estona abans de les 5 de la tarda, el país s’ha quedat uns 20 segons a les fosques. Un tall elèctric general originat per una avaria a l’estació transformadora (ETR) de Ransol ha fet ‘saltar els ploms’ de tot el Principat. Sortosament, l’alimentació s’ha restablert de forma automàtica des d’Espanya, només a Ransol i a Soldeu, les zones més properes a on hi havia hagut la fallada, s’han hagut de reconnectar de manera manual. 

Els principals problemes, més enllà de l’ensurt que han viscut alguns centres de treballs i algunes escoles, han estat causats per la interrupció que la manca del fluid elèctric ha provocat en els serveis d’Andorra Telecom, especialment els que arribaven d’Internet. Els equips també s’han anat restablint a poc a poc, de manera progressiva, i en la majoria dels casos de forma automàtica. De fet, hi ha través de les xarxes socials, l’operadora de telefonia inicialment ha demanat a aquells que tinguessin problemes de connexió que reiniciessin els aparells (routers, mòdems…). 

Però poc després s’ha vist que ni tan sols això calia. FEDA també s’ha vanagloriat de solucionar el problema amb tot just un minut, això en el punt on més problemàtica hi ha hagut. La fallada s’ha donat en unes línies aèries properes a l’entrada d’alimentació de l’ETR de Ransol. Més enllà de la vintena de segons de la interrupció general, el subministrament s’ha mantingut posteriorment amb total normalitat. El tall, tot i que curtíssim, ha estat molt notat. I fa pensar què passaria si un bon dia l’energia elèctrica deixés d’existir.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending