Viladomat trasllada a Baró la decisió formal d’Arcalís de deixar Vallnord

La setmana vinent es mantindran noves reunions amb l’objectiu de salvar la marca i que Pal-Arinsal la pugui continuar explotant comercialment

-
-
Vallnord i Grandvalira són, en el fons o en la forma o en tots dos vessants, empreses competidores i no té cap sentit que Arcalís estigui sota els dos paraigües. Aquesta és, fa o no fa, la reflexió que l’accionista majoritari de Saetde i, per tant també, de Secnoa, Joan Viladomat, hauria traslladat aquesta tarda al cònsol de la Massana i president d’EMAP, la societat que explota l’estació de Pal-Arinsal, David Baró.

La trobada no ha estat gaire extensa i no ha servit per prendre cap decisió definitiva i unilateral. Però sí que és cert, segons fonts coneixedores del contingut d’una reunió a la qual només han estat presents Baró i Viladomat, que aquest segon, titular del 76% de l’accionariat de la societat que explota el camp de neu d’Arcalís, ha comunicat formalment, per si hi havia cap dubte, que l’estació ordinenca, controlada des de Saetde des de l’estiu passat, no té cap intenció de continuar a l’aixopluc de Vallnord.

La trobada entre l'empresari i el cònsol de la Massana ha estat força breu i no ha servit per aclarir massa res més enllà de la voluntat ordinenca de quedar només a l'aixopluc de Grandvalira

“No té cap sentit que s’hagin de duplicar esforços comercials des de Secnoa per formar part de dues empreses que, al seu torn, competeixen entre sí”, han assegurat les fonts. Tant a EMAP com al comú de la Massana mantenen tota la prudència i la cautela i esperen que a base de trobades i converses s’arribi a trobar una solució. De fet, es preveu que durant la setmana vinent hi pugui haver noves trobades, fins i tot amb la presència, si es poden lligar les agendes, del cap de Govern, Xavier Espot.

Les fonts consultades han assegurat que la reunió d’aquest dimarts no ha servit per aprofundir en res. Però que sembla més o menys clara la disponibilitat de Viladomat, d’Arcalís, de permetre a Pal-Arinsal continuar explotant comercialment la marca Vallnord sempre que a EMAP li interessi i que s’arribi a un acord que satisfaci també Secnoa com a accionista de Vallnord, que alhora és la societat titular de la marca del mateix nom. I això passaria per posar-se d’acord en l’abonament de compensacions. Però, segons han reiterat les fonts, tant enllà no s’ha anat en cap cas. 

A banda de les noves reunions amb dirigents empresarials i institucionals -també hauria de formar part de les converses, la setmana vinent, el cònsol d’Ordino, Josep Àngel Mortés-, sí que s’hauria posat sobre la taula la possibilitat que els dos màxims responsables executius de les dues societats que fins ara han donat vida a Vallnord, Josep Marticella per EMAP i Xabier Ajona en nom de Secnoa, treballin en el disseny d’una solució tècnica, empresarial.

Comentaris

Trending