Víctor Pintos guanya punts com a possible parella de Marsol per a les properes comunals

L’actual conseller en la minoria comunal d’Andorra la Vella ha estat un dels més ferms defensors del pacte amb DA i ha passat de simpatitzar amb Liberals a assumir la presidència del comitè local

Víctor Pintos atenent els mitjans de comunicació després d'una sessió comunal.
Víctor Pintos atenent els mitjans de comunicació després d'una sessió comunal.
L’actual conseller de la minoria comunal liberal d’Andorra la Vella Víctor Pintos guanya enters per convertir-se, en uns mesos, en la parell de ball de Conxita Marsol en la candidatura que molt probablement acabin presentant demòcrates i liberals, de manera conjunta, a la capital. Pintos ha passat en poc temps de ser un simpatitzant avantatjat de Liberals amb càrrec institucional inclòs a presidir el comitè parroquial de la formació. Alhora, ha estat un dels més ferms defensors del pacte amb Demòcrates. A tots nivells.

Diverses fonts han assegurat que com en la majoria de parròquies, però almenys a Andorra la Vella, es pot donar pràcticament per segur el pacte entre demòcrates i liberals per les properes parroquials. L’actual cònsol, Conxita Marsol, ja va ser una de les persones de pes de la formació taronja que hauria avalat l’acord per, entre altres coses, trencar una possible reedició de d’Acord, que veia com una autèntica amenaça a la seva voluntat de voler renovar la confiança dels electors el desembre vinent.

També per la seva part, Pintos ha estat un defensor de l’acord finalment assolit en el marc de la formació de Govern. No és casualitat que de no estar ni tan sols afiliat hagi passat a presidir el comitè parroquial, deixant en un segon pla Jordi Cerqueda, fins fa poc president del grup local i una de les veus crítiques a l’aliança demòcrata-liberal. A més, es dóna el cas que tant Pintos com Marsol, Marsol com Pintos, han treballat de forma prou compenetrada durant tot aquest mandat tot i estar, l’una a la majoria i, l’altre, a la minoria.

Caldrà veure quin serà el paper de les minories liberals en comuns com el d'Escaldes, Encamp o Ordino, a banda del de la capital, els propers mesos

Cert que Pintos no s’ha estalviat algunes crítiques, sobretot en temes vinculats a l’execució d’obres, una qüestió que per la seva formació acadèmica i professional domina, però també és clar que el conseller comunal sempre ha mostrat la seva admiració a la capacitat de treball de la cònsol menor i a l’empenta i voluntat executiva de Marsol. De fet, algunes fonts han assegurat que durant els propers mesos encara hi podria haver algun acostament, encara que no és clar que Pintos s’acabi integrant a la majoria, tot i que no es pot descartar.

De fet, en aquells comuns on hi ha consellers liberals a l’oposició - a banda d’Andorra la Vella, serien els casos d’Escaldes, Encamp o Ordino-, caldrà veure quin posicionament acaben adoptant a partir d’ara aquests consellers. A la Massana la situació és a la inversa, la minoria és demòcrata front a una majoria de Ciutadans Compromesos, però en essència, els dotze consellers han anat en la mateixa línia durant tot el mandat.

Comentaris (6)

Trending