Veïns i comerciants de les principals artèries d’Encamp dubten de la idoneïtat de la reforma urbanística

Aquest dilluns s’inicien les obres de remodelació de les avingudes de Joan Martí i François Miterrand en el tram comprès entre la rotonda de Prat de Genil i la plaça dels Arínsols 

-
-
Aquest dilluns s’inicien les obres de remodelació de les avingudes de Joan Martí i François Miterrand en el tram comprès entre la rotonda de Prat de Genil i la plaça dels Arínsols. Els treballs de reforma, que pretenen fer més amples les voreres i, inicialment, més atractives en general les dues artèries, no es rep amb massa entusiasme pels veïns i comerciants de la zona. Molts dels propietaris no tenen clar que la inversió que se’ls demana -més enllà de la que assumeix directament l’administració comunal- tingui un retorn clar.

D’entrada, estan convençuts molts dels residents a les dues artèries principals del nucli principal encampadà i dels titulars o explotadors de negocis a la mateixa via, que les molèsties que comportaran durant temps les obres perjudicaran més que no beneficiaran. Alhora, no es veu clar que la reforma serveixi per atraure més turistes a la zona i, per tant, més facturació en les botigues i establiments comercials o de restauració. Les fonts consultades consideren que s’hauria d’haver fet un estudi molt més profund del que s’hagi pogut fer.

A més, segons les fonts, el cost que suposa, la contribució que es demana als propietaris, en alguns casos suposa un desemborsament tan quantiós que caldrà veure com l’afronten alguns dels cridats a invertir necessàriament i obligatòriament. Alguns dels propietaris disposen de notables quantitats de béns immobles. Una altra cosa és tenir liquiditat per afrontar segons quins pagaments.

Sia com vulgui, el comú ha informat que dilluns s’inicien les obres en el tram esmentat i que a partir del dia 18 de febrer, la circulació de vehicles quedarà totalment restringida entre el punt rodó del Prat de Genil i la plaça on hi ha ubicat l’edifici comunal. A partir del dia 18 de febrer en el sentit ascendent, es podrà arribar fins la rotonda del Prat de Genil, on els vehicles podran dirigir-se cap a la desviació d’Encamp. En el sentit descendent, s’habilitarà un punt de gir per vehicles pesants en front de la plaça dels Arínsols, i s’habilitarà un punt de maniobra per vehicles lleugers a la plaça del Consell. 

Durant la propera setmana el comú d’Encamp comunicarà totes les afectacions i possibles alteracions referent a les parades de transport

L’accés al carrer René Baulard (escola francesa i Complex Esportiu) es mantindrà. L’accés al carrer Major s’efectuarà des del carrer Sant Miquel. L’entrada de l’aparcament de Sant Miquel es traslladarà a la zona de la rotonda de Prat de Genil. La circulació de vianants es mantindrà durant tota la durada de les obres. Durant la setmana de l’11 de febrer i fins el proper 17 de febrer el transport escolar, el transport públic i el Funibus no es veuran alterats. Tanmateix, durant la propera setmana el comú d’Encamp comunicarà totes les afectacions i possibles alteracions referent a les parades de transport

En una comunicació enviada a tots els afectats directes pels treballs, “el comú agraeix la comprensió dels ciutadans i els informa que els comunicarà periòdicament l’evolució i el seguiment de l’avançament de la reforma, mitjançant la seva pàgina web i xarxes socials, entre d’altres”. Alhora, el departament d’Obres i Urbanisme es posa a disposició dels ciutadans per resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir. Les comunicacions es poden fer al correu electrònic avingudes@encamp.ad o bé trucant al 873 200 i demanant per l’àrea encarregada dels treballs.

Comentaris (2)

Trending