Veïns de Valira Nova exigeixen el desmuntatge d’una grua que fa tres lustres que està al peu de la carretera

L’aparell, de gran altura, es va ubicar a la zona per la construcció d’una promoció d’habitatges la segona fase de la qual no s’ha fet mai i que està denunciada per estafa i apropiació indeguda

La grua, de grans dimensions, està muntada a tocar la carretera general i una excavació la construcció de la qual mai no s'ha bastit.
La grua, de grans dimensions, està muntada a tocar la carretera general i una excavació la construcció de la qual mai no s'ha bastit.

Veïns de Valira Nova, a Encamp, estan farts d’haver de patir per la presència d’una grua l’estat de la qual, hores d’ara i després de potser tres lustres d’instal·lació, ningú no sap quin és. Per aquest motiu, i després dels fets del Punt de Trobada, ho reconeixen, exigeixen a les autoritats competents, les que siguin que duguin a terme l’actuació escaient perquè l’aparell, de gran altura, sigui retirat i no posi més en perill ni els veïns ni els molts conductors que passen per la zona. I és que la grua està ubicada just a tocar la carretera general CG-2, a poca distància del denominat túnel de Radio Andorra.

El giny fa anys i panys que està a la zona i quan les ratxes de vent collen, la grua va com vol. De fet, algunes de les fonts consultades han assegurat que, sortosament, mai no hi ha hagut cap ensurt però que això no treu que hi pugui ser. L’aparell es va col·locar allí fa com a mínim tres lustres per donar servei a la construcció de la segona fase d’una promoció d’habitatges impulsada per un conegut empresari entre altres sectors de la construcció ara en fallida i immers en múltiples problemes des de fa anys.

De fet, de la promoció només es va dur a terme la primera fase, consistent en la construcció de dos blocs que queden just al costat de l’espai on hi ha la grua. El terreny excavat i degudament ancorat per fer-hi el tercer dels blocs projectats està igual també des de fa aquells quinze anys citats, més o menys. D’aquí que els veïns també demanen que s’inclogui en el ‘catàleg’ de desmunts que caldrà revisar. Els residents a la zona ja no se’n fien.

Els mateixos residents, arran de l'esllavissada del Punt de Trobada, també estan amoïnats per l'estat de dues excavacions de la zona en què fa anys que no s'hi actua

El bloc que s’havia de construir allí, és a dir, la segona fase de la promoció, no s’ha arribat a alçar mai tot i que tots els habitatges s’havien venut sobre plànol. De fet, el constructor fallit, per aquesta actuació, tindria com a mínima una desena de querelles en contra seva que l’acusen d’apropiació indeguda i estafa. Va cobrar diferents pagues i senyals, tantes com habitatges s’havien de construir, i mai no va tornar ni els diners -en alguns casos, quantitats notables- ni tampoc va fer els pisos.

Per tant, recorden les fonts, és un cas d’aquells en què la Justícia és coneixedora d’una situació concreta en què, malgrat que l’estat de l’obra, la situació del desmunt, no sigui objecte de la discussió ni tan sols, en aquest cas, matèria de cap advertència, sí que hauria d’estar al cas i, quan veu que els processos judicials es dilaten tant en el temps, adoptar o fer adoptar les mesures escaients.

Més enllà de la grua i de l’obra a la qual anava associada, els veïns de la zona també demanen que s’avaluï l’estat en què es troba una altra excavació, en aquest cas, d’una promotora que res tindria a veure amb la primera però que té el forat just a tocar dels blocs que sí que es van arribar a construir.

Comentaris (1)

Trending