Veïns d’Auvinyà reclamen que es reforcin les vies comunals, on hi ha hagut diferents ensurts

Els administradors de la urbanització residencial laurediana han fet diverses reclamacions al comú sense que hagin obtingut resposta i ara demanen al Govern que faci rutllar la corporació

Punt de la via on hi va haver una esllavissada i un descalçament el novembre passat.
Punt de la via on hi va haver una esllavissada i un descalçament el novembre passat.
Veïns de la urbanització residencial d’Auvinyà reclamen a l’administració -d’entrada, és clar, al comú, però en cas que la corporació parroquial continuï fent cas omís, també al Govern- que adopti les mesures de reforç adient a les vies comunals, i especialment la CS-130, que porten cap a l’esmentat nucli privat, i que des de fa anys manté oberta una pugna que parteix de la base que la llei del sòl és injusta i s’aplica indegudament de manera retroactiva.

Més enllà de la demanda feta en diverses ocasions fins i tot al Consell General en global i als grups parlamentaris i consellers en concret, ara els veïns reclamen una actuació de millora de la via com a mínim en dos punts que ja han provocat ensurts. “Per arribar fins casa nostra -expliquen els veïns. actualment passem per dos trams de carretera que tenen evidents problemes de seguretat”. I especifiquen que “el primer està ubicat a la carretera secundària CS-130 aproximadament al quilòmetre 1,5 (després dels edificis anomenats cases tradicionals)”. Per aquest mateix indret també hi passen els veïns de Juberri i tots els visitants de Naturlandia.

En aquest indret, recorden els veïns, hi va succeir un accident de trànsit en caure uns blocs de pedra que van impactar a un vehicle privat d’un agent de policia “i no s’ha fet cap acció encara per corregir dita incidència tenint en compte que el servei de circulació hauria realitzat un informe com és habitual”. L’altre punt es troba, asseguren els veïns, en un tram de carretera comunal que connecta diferents polígons de la urbanització residencial d’Auvinyà passant per la capella romànica de Sant Romà d’Auvinyà. 


Bloc rocós del qual hi va haver un despreniment que va enxampar un cotxe. | ARXIU

Cal tenir en compte que tot sovint, en aquesta zona, s’encavallen trams de titularitat privada amb espais públics, que també dificulten la gestió de tot plegat. En tot cas, i sempre segons la reclamació veïnal, en aquest segon tram s’hi va produir una esllavissada l’any passat que els residents a Auvinyà va notificar oficialment al comú el 22 de novembre amb la voluntat que fessin l’actuació pertinent. “A dia d’avui encara no hem rebut resposta tot i haver insistit reiterades vegades i fins i tot hem hagut d’assenyalar amb uns cons la zona afectada per alertar els conductors”.

L’agent immobiliari que s’encarrega de l’administració de la urbanització ha tramès diverses cartes recordant la situació sense haver obtingut cap feedback. Davant d’això, i com veïns d’altres moltes zones del Principat, han decidit fer públic el seu neguit especialment sensibilitzats per l’esllavissada del Punt de Trobada. Alhora, esperen que a partir de la bona sintonia al·ludida pel Govern entre administracions i atenent al criteri de garantir la seguretat que ha de fer prevaldre l’executiu, els veïns reclamen a Ordenament Territorial que davant el cas omís comunal, sigui des de Prat del Rull que es faci rutllar l’administració parroquial. 

 

Comentaris

Trending