Vallbanc confirma ‘l’execució’ de la divisió andorrana d’Ibermática

L’entitat successora de BPA trenca el contracte de prestació de serveis amb la firma d’origen basc, que es queda sense contingut al Principat, i s’integra al CSIA, on poden anar els empleats

Comentaris

-
-
Els informàtics que encara treballaven a Vallbanc subcontractats a la filial andorrana de l’empresa d’origen basc Ibermática van deixar de treballar a l’entitat bancària aquest dimecres. Fa uns mesos, els responsables del banc ja van anunciar que s’extingiria el contracte i hi va haver una primera fase de baixes que s’hauria completat ara. Vallbanc s’integraria ara al Centre de Serveis Informàtics d’Andorra (CSIA), on també operen BancSabadell i MoraBanc.

Les tres entitats mantenen un tractament individualitzat però, alhora, comparteixen un seguit de sinergies per rendibilitzar l’estructura. Juntament amb MoraBanc i BancSabadell, CSIA ja havia estat creat al seu dia amb la participació de Banca Privada d’Andorra (BPA), però el fet que aquesta darrera entitat intentés ser pionera en plataformes digitals i altres serveis informàtics va fer que en sortís i contractés els serveis d’Ibermática. La demanda de feina va ser tan notable que la firma basca va acabar creant una divisió a Andorra.

Encara que tenia altres clients, BPA primer, que en ser intervinguda va veure com no podia completar el desplegament del sistema informàtic que pretenia, i Vallbanc després, haurien estat sempre els principals usuaris dels serveis d’Ibermática, fins al punt que l’extinció del contracte de prestació de serveis al banc ara propietat del fons voltor americà JC Flowers deixa sense contingut la tasca de l’empresa basca a Andorra i pot comportar la seva liquidació.

Segons les mateixes fonts, als informàtics que fins ara prestaven serveis per a Vallbanc des d’Ibermática se’ls ha ofert la possibilitat d’incorporar-se al CSIA, que és qui ara assumir el manteniment i l’evolutiu informàtic de l’entitat successora de BPA. Però això sí, se’ls deixa clar que en cap cas no se’ls respecta ni una de les condicions de què haguessin gaudit fins ara. Ni tan sols l’antiguitat.

D’altres fonts han indicat que la reordenació dels serveis informàtics no seria l’única qüestió en matèria de personal que hi ha d’haver a Vallbanc més enllà de la ja avançada sortida del director general de l’àrea de negoci, Sergi Pallerola, en poques setmanes. L’entitat estaria treballant en un redimensionament de la plantilla que pot suposar una reestructuració de diverses àrees, sense que els consultats hagin pogut confirmar si hi haurà baixes o no.

-

Relacionat

Vall Banc compartirà serveis informàtics amb BancSabadell i MoraBanc

Comentaris (4)

Trending