VallBanc adoba el terreny per ‘retenir’ els fons de la renda variable

L’entitat contacta amb els clients per anunciar-los la decisió judicial suïssa però recorda que no hi ha “informació concreta sobre els terminis” que el bloqueig es farà efectiu

-
-
“Per poder assegurar la rapidesa en les gestions li recomanem que verifiqui a la seva oficina o amb el seu gestor que tota la documentació de què disposem està actualitzada.” “El seu gestor ja està treballant en un pla personalitzat per a vostè.” VallBanc ja està treballant per intentar retenir, benentès, els fons derivats de la renda variable bloquejada fins ara a Suïssa i que en un termini encara no concret però que no hauria de ser excessivament llarg serà accessible.

L’entitat liderada fins ara pel fons americà JC Flowers s’ha posat el contacte amb els clients que tenen renda variable derivada de BPA i dipositada a Suïssa per anunciar-los, en termes gairebé idèntics als usats per l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) la finalització del procés judicial instat al país helvètic per uns clients de BPA i que mantenia els títols bloquejats. “A partir d’ara, s’estableix un període de treball entre l’AREB i Crédit Suisse per tal de recuperar les seves posicions i facilitar que vostè pugui accedir als actius bloquejats com més aviat millor”, anuncia el director general i director de negoci, Gerard Albà, en una missiva tramesa recentment.

VallBanc recorda que no ha tingut res a veure amb la incidència que fa anys que dura i explica que “actualment encara no disposem d’informació concreta sobre els terminis per disposar dels seus actius, però el mantindrem informat de qualsevol novetat en els propers dies”. El banc assegura que facilitarà i agilitarà, “en la mesura que puguem, el termini de disponibilitat dels seus actius tan bon punt el desbloqueig sigui efectiu. No obstant això, per poder assegurar la rapidesa en les gestions li recomanem que verifiqui a la seva oficina o amb el seu gestor que tota la documentació de què disposem està actualitzada”.

Un dels 'perills' clar per a l'entitat de JC Flowers és que a mida que puguin desfer posicions, hi hagi clients que marxin del banc i, fins i tot, de la plaça financera

Aquest detall, han assegurat diverses fonts, no és gens menor. És de sobra conegut els molts problemes que han tingut molts clients de BPA per aconseguir migrar cap a VallBanc, justament, per qüestions d’actualització i altres traves. És evident que molts del clients de VallBanc estan esperant poder accedir als títols de renda variable i deixar el banc i, fins i tot en alguns casos, abandonar la plaça financera andorrana. L’entitat tutelada per JC Flowers és ben conscient d’aquesta circumstància.

Per això, “l’objectiu de Vall Banc és estar al seu costat i oferir-li les millors solucions a través d’un assessorament personalitzat”. Alhora, recorda Albà en la seva missiva, “el nostre servei no només es basa a vendre productes financers, sinó també a proporcionar-li solucions integrals a mida. En aquest sentit, el seu gestor ja està treballant en un pla personalitzat per a vostè, no dubti a posar-se en contacte amb ell per acabar de concretar-lo”

El desbloqueig efectiu

Caldrà veure com i quan s’acaba efectuant el desbloqueig. L’AREB ha de ‘separar’ els títols que de forma global corresponen a clients de VallBanc de les participacions que pertanyen a clients de BPA. Feta aquesta divisió, Crédit Suisse hauria d’enviar la renda variable que correspongui a VallBanc cap al custodi que aquesta entitat dictamini. Tot sembla indicar que es desfaran les posicions dels clients de BPA i el muntant resultant s’integrarà al balanç del banc intervingut en vista a una futura liquidació.

Aquest procés de separació ja el va exigir Crédit Suisse des del primer dia. En concret el 20 d’abril del 2015, dos responsables de l’entitat suïssa ja es van adreçar a representants tant de BPA -ja intervinguda- com de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) per demanar-los la segregació de títols. I la certesa que els títols en qüestió no estaven afectats per activitats de blanqueig de diners. No se sap si l’INAF i BPA no van fer els deures o el banc suís no va quedar prou convençut. Sia com vulgui, però, del 20 d’abril del 2015 a l’actualitat han passat més de quatre anys.

-

Relacionat

Si té renda variable a VallBanc bloquejada fins ara vigili el que signa
-

Relacionat

La llum verda de Suïssa a la repatriació de la renda variable de BPA obre altres fronts

Comentaris (1)

Trending