UP DA confirma Laura Mas com a número 1 i pensa en Enric Pujal Torres com a possible 2

La formació aprova obrir converses amb liberals, tot i que s’han complicat per les divergències a altres parròquies, i el president de l'ACA podria ser el nom de consens

Laura Mas Barrionuevo és responsable de Circulació, Via Pública i Aparcaments.
Laura Mas Barrionuevo és responsable de Circulació, Via Pública i Aparcaments.

La branca demòcrata a Encamp, Units per al Progrés (UP DA) ha definit ja la que serà la seva candidata a cònsol major. Laura Mas ha estat confirmada ja pel comitè parroquial de la formació per liderar la llista de la formació de cara a les eleccions comunals del 15 de desembre. Ara els esforços se centraran en trobar qui seria el seu company de viatge, que en gran part pot dependre de si finalment hi ha o no acord amb els liberals. En aquest cas, un dels noms que estarien sobre la taula és el de l’actual president de l’Automòbil Club, Enric Pujal, fill d’un dels històrics del partit blau.

UP DA ja té el nom per suplir la figura de Jordi Torres Arauz. L’actual cònsol acumula dos mandats –un com a menor i un altre com a major- i, per tant, no pot repetir. Fa dies que els ‘taronja’ encampadans cercaven la persona que el pogués rellevar amb garanties de cara als comicis. Aquesta sortirà, finalment, de l’actual equip de comú i serà Laura Mas, consellera de circulació, aparcaments i via pública.

Mas, de fet, ja havia sonat en les primeres travesses. Ella, però, hauria declinat inicialment l’oferiment, ja que, malgrat admetre que arribar a ser cònsol li fa il·lusió, entenia que encara era massa d’hora. Les alternatives sondejades per part de la formació, però, no han acabat de quallar (s’havien posat sobre la taula figures com l’actual ministre d’Ordenament, Jordi Torres Falcó, o l’exconseller general Xavier Montané). Davant d’aquesta situació, el comitè ha tornat a proposar-li i, ara sí, ha acceptat. Les fonts consultades per Altaveu confirmen que la designació ja va ser oficialitzada dimecres en una reunió de la formació, on també es va expressar la disposició a obrir converses amb liberals per abordar “una possible llista coparticipada”.

Aquesta possibilitat ara mateix s’ha refredat, arran sobretot de les diferències que a altres parròquies estarien sorgint entre les dues formacions. A Encamp, però, els ‘taronja’ són conscients que necessiten múscul després de vuit anys amb cert desgast al capdavant del comú –i on l’afer del Prat Gran també ha generat divisió interna- i, per tant, no es veu amb mals ulls una possible aliança. Això sí, hi ha certa reticència a cedir directament el número 2 de la llista als ‘blaus’.

I és aquí on el nom d’Enric Pujal Torres podria ser el desllorigador de tot plegat. Hi entraria com a independent i, per tant, no disgustaria a UP DA, ja que no suposaria directament deixar el cònsol menor a un altre partit, i també podria generar consens entre els liberals, ja que, tot i no ser militant, sí que és fill d’un històric de la formació. El seu pare va ser, durant molts anys, el president –de fet tancava la llista de Liberals-Independents ara fa quatre anys-.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending