Units pel Canvi proposa recuperar la Festa de les entitats

La número 4 de la llista, Iris Orriols lamenta que amb els comuns anteriors Sant Julià “s’ha deixat perdre” la condició de “capital cultural del país”

Els membres de la candidatura Units pel Canvi.
Els membres de la candidatura Units pel Canvi.

Units pel Canvi aposta per donar un nou impuls a les entitats culturals de Sant Julià. I és que, a l’entendre dels seus integrants, els darrers comuns “han deixat perdre” el fet que es considerés la vila “com a la capital cultural del país”. Entre altres mesures, proposen recuperar la Festa de les entitats, un esdeveniment que, defensen, fomenta “la cohesió amb la ciutadania”

Així ho ha explicat Iris Orriols, número 4 de la llista que ha recordat que la Fira es va deixar de fer per diversos motius, entre els quals l’econòmic tenia un pes important. Ara, però, “entenem que és una activitat necessària per a les entitats i per la ciutadania de Sant Julià de Lòria”. La cita servia per apropar les entitats a aquella gent amb ganes de participar del teixit associatiu però que per una raó o altra o no les coneixia o no havia tingut temps per inscriure-s’hi. A més, aquest esdeveniment, permetrà, segons Orriols, “tornar a crear aquell sentiment de germanor que hi havia entre les entitats” i contribuir a involucrar el jovent.

En aquest sentit, la número 4 de la llista d’Units pel Canvi ha valorat que “és molt important involucrar el jovent de la parròquia per poder donar més vida a aquestes entitats”. La formació també aposta per impulsar reunions de treball conjuntes entre aquestes associacions i el comú per “conèixer les coses que s’estan fent bé” i, a la vegada, “veure les mancances que tenen” i poder ajudar-les.

En aquest punt, Orriols ha lamentat que a algunes de les entitats que han nascut més recentment “no se’ls ha donat l’ajuda que necessitaven per arrencar”. D’aquesta manera, això ha provocat, al seu entendre que no se’ls hagi donat presència al poble per poder ser conegudes i que la ciutadania i el jovent tinguin ganes de participar-hi.

Comentaris

Trending