Una vaga deixa sense servei d’Alsina Graells entre Barcelona i Andorra com a mínim dijous

La plantilla de l’operadora ALSA es queixen que no se’ls paguen uns complements salarials reconeguts al conveni i faran, almenys, tres dues d’aturada

-
-
El servei que presta Alsina Graells entre Barcelona i Andorra no es prestarà dijous i és possible que tampoc els dies següents. Els treballadors de la companyia, que va ser adquirida per ALSA el 2009, han convocat una vaga que s’iniciarà dijous i que amenaça d’allargar-se almenys tres dies més. Els empleats denuncien que no estan cobrant uns complements salarials que el conveni laboral reconeix.

La companyia fa moltíssimes línies, molt especialment, moltes que enllacen diversos punts de l’interior de Catalunya amb indrets més grans com pot ser Barcelona o Lleida. De fet, la província lleidatana probablement serà la que es veurà més afectada. La vaga de la plantilla, integrada per més de 150 persones, hauria de tenir especial rellevància també a la Vall d’Aran, el Berguedà, el Solsonès i el Bages. En els darrers casos, tot són trajectes que tenen a veure també amb l’enllaç entre Barcelona i Andorra.

El departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha establert uns serveis mínims mentre duri la vaga que inclouen el 40% dels trajectes previstos durant les hores punta i un 20% per a la resta de la jornada, a més d'un 33% dels que haurien d’operar durant la jornada de dissabte. No obstant això, la vaga provocarà que el servei de les línies directes entre Andorra i Barcelona, i entre Barcelona i Lleida, deixi de prestar-se.

Com que no serà només dijous, sinó que la vaga es preveu que s’allargui i, a més a més, els treballadors, que porten acumulat un notable malestar, és possible que duguin a terme altres mesures de protesta, es recomana que davant qualsevol desplaçament o davant la programació de qualsevol viatge en què hi hagi de participar d’una manera o altra l’operadora ALSA.

Comentaris

Trending